DOLAR
34,23 0,08%
EURO
37,62 0,18%
ALTIN
2.919,65 -0,07%
BITCOIN
2.123.017,94 0,68%

TBMM Başkanı Kurtulmuş'un Açıklamaları ve Küresel Sorunlar Üzerine Düşünceleri

Kurtulmuş, İstanbul Medeniyet Üniversitesi'nde önemli mesajlar verdi. Eşitlik, çevre sorunları ve insanlık durumu üzerine değerlendirmelerde bulundu.

Yayın Tarihi: 04.10.2024 15:36
Güncelleme Tarihi: 04.10.2024 15:36

TBMM Başkanı Kurtulmuş'un Açıklamaları ve Küresel Sorunlar Üzerine Düşünceleri

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, İstanbul Medeniyet Üniversitesi’nde Konuştu

İstanbul Medeniyet Üniversitesi’nin 2024-2025 Akademik Yıl Açılış Töreni’nde konuşan TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, önemli mesajlar verdi. Kurtulmuş, "Dün Hitler vardı, bugün Netanyahu var. Eğer bu algı değiştirilemezse yarın başka bir zalimin çıkması kaçınılmazdır" diyerek günümüzdeki algı sorununa dikkat çekti.

Yeni Paradigmaların Gerekliliği

Kurtulmuş, insana dair pek çok alanda tarihsel olarak yaşanan sıkıntılara işaret ederken, alternatif ve güçlü paradigmaların ortaya konulmasının zorunlu olduğunu vurguladı. Günümüzdeki en büyük sorunlardan birinin çevre felaketleri olduğuna da değinen Kurtulmuş, toplumların bu meselelerin üstesinden gelmek için birlikte hareket etmesi gerektiğini belirtti.

Irkçılık ve Üstünlük Algısına Dikkat

Kurtulmuş, insanlığa yönelik her türlü ayrımcılığın ve hiyerarşik bakış açısının, günümüz sorunlarının temelini oluşturduğunu dile getirerek, "Netanyahu ile Hitler arasında insanlara bakış bakımından zerre miskal fark yoktur"

Küresel Sistemin Problemleri

Konuşmasında Birleşmiş Milletler’in mevcut yapısının etkinliğinden bahseden Kurtulmuş, "BM, dünyanın problemlerini çözme yeteneğini kaybetmiştir" diye konuştu. Filistin konusunu da ele alan Kurtulmuş, bölgedeki ülkelerin çaresizliğine dair endişelerini dile getirdi.

Halkların Dayanışması ve Öneriler

Kurtulmuş, Türkiye’nin farklı halk ve inançların yanındayken, bölgedeki halkların birleşmesi gerektiğini belirtti. Türkiye'nin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Filistin halkının yanında yer aldığını ifade eden Kurtulmuş, "Bütün bölge halklarının bu Siyonist canavarın karşısında kendilerini koruma hakları vardır" şeklinde konuştu.

Eğitim Yılı Açılışında Notlar

Törende, İstanbul Medeniyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gülfettin Çelik de kısa bir konuşma yaptı. Programın sonunda, üniversitede çeşitli projelerde başarı gösteren öğrencilere plaketler verildi. Tören, Kurtulmuş’un akademisyenlerle beraber aile fotoğrafı çektirmesiyle sona erdi.