DOLAR
34,21 -0,04%
EURO
37,82 0,25%
ALTIN
2.910,84 0,54%
BITCOIN
2.103.690,07 -1,07%

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Yeni Yasama Yılı Resepsiyonunu Gerçekleştirdi

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, yeni yasama yılı nedeniyle düzenlenen resepsiyona birçok davetli katıldı.

Yayın Tarihi: 01.10.2024 22:27
Güncelleme Tarihi: 01.10.2024 22:27

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Yeni Yasama Yılı Resepsiyonunu Gerçekleştirdi

TBMM Başkanı Resepsiyon Düzenledi

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, 28. Dönem 3. Yasama Yılı açılışı sebebiyle Meclis'te bir resepsiyon gerçekleştirdi. Resepsiyon, TBMM Tören Salonu’nda yapıldı.

Davetli Katılımcılar

Etkinliğe, siyaset dünyasından önemli isimler de katıldı. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Önder Aksakal gibi birçok partinin lideri davetliler arasında yer aldı.

Diğer davetliler arasında Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener, milletvekilleri, bürokratlar, yabancı misyon temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, sanatçılar ve sporcular da bulunuyordu.

Genelkurmay Başkanı'ndan Açıklamalar

Resepsiyona katılan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak, gazetecilere Türk vatandaşlarının Lübnan'dan tahliyesine dair her türlü hazırlıklarının yapıldığını açıkladı.

Sanat ve Spor Dünyasından İsimler

Etkinlikte, ünlü sanatçılar İbrahim Tatlıses ve Mustafa Keser’in yanı sıra Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağlı ile Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda gümüş madalya kazanan milli atıcı Yusuf Dikeç de yer aldı.

Kurtulmuş ve Özel'in Görüşmesi

Resepsiyona katılan TBMM Başkanı Kurtulmuş, davetlilerle birebir görüşerek sohbet etti. Bir gazetecinin, "Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ana muhalefet lideri Amerika'dayken sizin aynı anda Rusya'da olmanız anlamlı bir mesaj oldu," ifadesine karşılık olarak, Kurtulmuş, bunun planlanmış bir durum olmadığını belirtti. Ayrıca, CHP Genel Başkanı Özel'in Türkevi'nin önünde yaptığı açıklamaların önemine dikkat çekti.