DOLAR
34,26 -0,36%
EURO
37,81 0,29%
ALTIN
2.925,31 -0,41%
BITCOIN
2.105.741,8 -1,21%

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, İsrail'in Saldırılarını ve Yeni Anayasa İhtiyacını Değerlendirdi

Kurtulmuş, İsrail'in saldırgan politikasını değerlendirirken yeni anayasa gerekliliğine de vurgu yaptı.

Yayın Tarihi: 30.09.2024 17:35
Güncelleme Tarihi: 30.09.2024 17:35

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, İsrail'in Saldırılarını ve Yeni Anayasa İhtiyacını Değerlendirdi

TBMM Başkanı'nın Değerlendirmeleri

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, düzenlediği 28. Dönem 1. ve 2. Yasama Yılı Değerlendirme Toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Kurtulmuş, İsrail'in Lübnan ve Suriye'ye yönelik saldırılarına dikkat çekerek, bu saldırıların Türkiye'yi de tehdit ettiğini ifade etti.

İsrail'in Saldırgan Politikası

Kurtulmuş, "İsrail'in hemen Lübnan'a saldırmaya başlaması ve ardından Suriye'yi hedef alması, Nil'den Fırat'a kadar vadedilmiş toprakların nihai hedeflerinden birisinin Türkiye olduğu aşikardır. Bunu bilmek için saf olmamak yeterlidir," dedi.

Yeni Anayasa Üzerine

Yeni anayasanın gerekliliğine de değinen Kurtulmuş, "Cumhuriyetimizin ikinci asrının, Türkiye'nin yeni bir yüzyılının, bu kadar büyük küresel ve bölgesel sorunlarla boğuştuğumuz bir dönemde Türkiye'nin demokratik, kuşatıcı ve kapsayıcı bir anayasa yapma ihtiyacı vardır," şeklinde konuştu.

Uluslararası İlişkiler ve BRICS

Kurtulmuş, Türkiye'nin çok taraflı dış politikasıyla ilgili de değerlendirmelerde bulunarak, BRICS grubuna üyelik başvurusunun önemli olduğunu belirtti. "Türkiye'nin bir tane ekseni vardır; o da kendi milli eksenidir," dedi.

İsrail'in Saldırılarının Ortak Mücadele ile Durdurulması

İsrail'in saldırgan tutumuna karşı uluslararası platformlarda mücadele verdiklerini kaydeden Kurtulmuş, "Her bölgede var olan halkların, bu saldırganlığı nasıl durduracakları konusunda ortak hareket etmeleri gerektiğini vurguladı. Bu bağlamda, etnik veya mezhepsel ayrım gözetmeksizin birleşik bir tutum sergilemenin önemine değindi."