DOLAR
34,24 0,03%
EURO
37,45 0,2%
ALTIN
2.928,22 -0,03%
BITCOIN
2.160.408,16 -0,15%

Ticaret Bakanlığına Dünya Bankasından Ödül: Yenilenmiş Ürün Sistemi Başarıyla Ödüllendirildi

Ticaret Bakanlığı'nın yenilenmiş ürün sistemi, Dünya Bankası tarafından ödüllendirildi, tüketicinin korunması hedefleniyor.

Yayın Tarihi: 01.10.2024 10:51
Güncelleme Tarihi: 01.10.2024 10:59

Ticaret Bakanlığına Dünya Bankasından Ödül: Yenilenmiş Ürün Sistemi Başarıyla Ödüllendirildi

Ticaret Bakanlığı Yenilenmiş Ürün Sistemi ile Ödül Kazandı

Ticaret Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan yenilenmiş ürün sistemi, Dünya Bankası'nın düzenlediği Tüketicinin Korunması Yarışması'nda ödül almaya hak kazandı.

Yenilenmiş Ürün Sistemi Nedir?

Yenilenmiş ürün sistemi, teknolojik ürünlerin belirli bir standartta yenilenmesini, ithalatın azaltılmasını ve kullanım ömrü dolmamış teknolojik ürünlerin yeniden ekonomiye kazandırılmasını hedeflemektedir. Bu sistem sayesinde israf önlenerek çevresel zararın azaltılması amaçlanmaktadır.

Ödül ve İşbirliği Süreci

Bakanlık, bu başarıyı, yerel paydaşlarla yürüttüğü işbirliği ve mevzuat oluşturma süreçlerine borçludur. Açıklamalara göre, bu ödül "üçüncü taraflarla işbirliği" kategorisinde Türkiye'nin elde ettiği bir başarı olarak nitelenmektedir.

Tüketici Güvenliği ve Gelecek Planları

Yenilenmiş ürün sistemi, cep telefonları ve tablet gibi sıkça işlem gören ikinci el ürünleri de kapsamaktadır. Bu ürünler, Bakanlığın yetkilendirdiği 22 yenileme merkezi tarafından güvenli bir şekilde yenilenerek tüketicilere sunulmaktadır. Gelecekte Bakanlık, tüketicilerin ve çevrenin korunmasına yönelik yeni uygulamalar geliştirmeye devam edecektir.

Ticaret Bakanlığı, Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü tarafından devreye...

Ticaret Bakanlığı, Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü tarafından devreye alınan yenilenmiş ürün sistemi, Dünya Bankası ile Uluslararası Tüketici Koruma ve Uygulama Ağı (ICPEN) tarafından verilen Tüketicinin Korunması Yarışması'nda ödüle layık görüldü.