DOLAR
34,2 0%
EURO
37,82 0,23%
ALTIN
2.913,13 0,46%
BITCOIN
2.111.780,78 -1,49%

TİKA'nın Lübnan'a Acil İnsani Yardım Faaliyetleri

TİKA, Lübnan'daki insani kriz sonrası acil yardım için 4 bin yatak, battaniye ve hijyen malzemesi dağıttı.

Yayın Tarihi: 02.10.2024 16:17
Güncelleme Tarihi: 02.10.2024 16:17

TİKA'nın Lübnan'a Acil İnsani Yardım Faaliyetleri

TİKA’dan Lübnan'a Acil İnsani Yardım

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA), 23 Eylül'de İsrail'in Lübnan'a gerçekleştirdiği hava saldırıları sonucu ortaya çıkan insani kriz üzerine hızlı bir şekilde yardım çalışmalarına başladı.

Acil Durum İlanı ve Göç

Lübnan hükümeti, özellikle ülkenin güney bölgeleri ve Bekaa Vadisi'nden Beyrut ile kuzey bölgelere doğru büyük bir göç hareketinin yaşandığını belirterek acil durum ilan etti. Bu kapsamda okullar ve kamu tesisleri, göç eden vatandaşların barınma ihtiyaçları için kullanılmaya başlandı.

TİKA'nın Yardımları

TİKA, yardıma muhtaç bölgelere destek olmak amacıyla 4 bin yatak ve battaniye ile birlikte 5 ton hijyen malzemesinin dağıtımını gerçekleştirdi. Türkiye'nin Beyrut Büyükelçiliği, 30'dan fazla Lübnan kamu kurumu ve sivil toplum kuruluşuyla işbirliği yaparak ülkenin değişik noktalarında insani yardım malzemeleri dağıttı.

Hedeflenen Gruplar

TİKA'nın yardımları, Kuzey Lübnan'da yaşayan Türkmenler, Lübnan'daki Suriye Türkmenleri, Beyrut’taki Mardin kökenli vatandaşlar ve kamplarda yaşayan Filistinli mültecilere kadar geniş bir kitleye ulaştı.

Geçmiş Projeler ve İşbirlikleri

TİKA, daha önce işbirliği yaptığı paydaşlarını da unutmamak adına, barınma merkezine dönüştürülen Bir Hassan Turizm Okulu ile Osmanlı dönemi eseri olan Beyrut Askeri Rüştiyesi binasına ve eğitim faaliyetlerini sürdüren Beyrut Hasan Halit Lisesi'ne de insani yardım malzemeleri temin etti.