DOLAR
34 0,1%
EURO
38 -0,23%
ALTIN
2.830,19 -1,02%
BITCOIN
2.153.239,37 -5,06%

TRT'nin 100. yıl yayınları belli oldu: Tüm kanallarda 29 Ekim'e özel içerikler

TRT, Cumhuriyetin 100'üncü yılına özel program ve içerikleri 29 Ekim 2023'te izleyici ve dinleyicilerle buluşturacak.

Yayın Tarihi: 24.10.2023 18:36
Güncelleme Tarihi: 24.10.2023 18:36

TRT'nin 100. yıl yayınları belli oldu: Tüm kanallarda 29 Ekim'e özel içerikler

Türkiye Cumhuriyeti'nin 100'üncü yılına özel hazırlanan içerikler TRT TV kanalları ve radyolarında izleyici ve dinleyicilerle buluşacak. TRT'ni Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı, söz konusu programlarla ilgili sosyal medya hesabı üzerinden: “TRT ailesi olarak Cumhuriyetin kuruluşunun 100. yılını kutluyoruz. 2018 yılında tüm kanallarımız, radyo istasyonlarımız ve dijital platformlarımız yayınlarıyla kurtuluş ve bağımsızlık ruhunu ifade etmeye kararlıdır. Yeni yüzyıl kutlu olsun Türkiyem” ifadelerini paylaşırken TRT ekranlarında ve radyoda yayınlanacak özel içerikleri de aktardı.

Cumhuriyetin 100. yılı vesilesiyle Anıtkabir'in atmosferi, TRT 1'de yayınlanacak "29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Özel" canlı yayını Ulus'ta bulunan 1. Meclis Binası'ndan ekranlara getirilecek.

Tören birliklerinin Türkiye Büyük Millet Meclisi önünden Ulus'taki 1. TBMM'ye kadar yapacağı geçit töreni bir kez daha ekranlardan canlı yayınlanacak. Ayrıca TRT 1'de yayınlandığı dönemde büyük beğeni toplayan "Ya İstiklal Ya Ölüm" adlı dizi yeniden yayınlanan bölümleriyle kamuoyunun beğenisine sunulacak.

TRT'nin 100. yıl yayınları

"Cumhuriyetin 100. yılı heyecanı TRT erkanlarında"

TRT Haber'de Cumhuriyetin 100. yılına özel olarak canlı bağlantılarla özel konuklarla Cumhuriyet ruhu kutlanacak.

TRT Türk ve TRT Avaz, Cumhuriyetin 100'üncü yıl kutlamalarını sabah saatleri itibariyle TRT 1'de ortak yayınla yayınlarken, Cumhuriyetin 100. yılında önemli siyasi, sosyal, kültürel, ekonomik ve biyografik konular konuşulacak. Cumhuriyet ayrıca TRT Avaz'da "Cumhuriyet Takvimi" adlı program ile ele alınacak.

TRT Türk'te, 1856 yılında İzmir-Aydın hattının inşasıyla başlayan demiryolu serüveninin gelinen nokta ile ülkenin bu alandaki gelecek hedefleri tarihsel bağlamda yer alacak olan "100. Yılda Ulaşımın Kalbi Demiryolları" programı kapsamında kamuoyuna aktarılacak.

29 Ekim günü TRT 2 ekranlarında yayınlanan 'Yüzyılın Birikimleri' programında Beşir Ayvazoğlu ve Prof. Dr. Mehmet Akif Kireçci, Cumhuriyetin kuruluşundan günümüze siyasi ve kültürel açılımları ele alacaklar. Prof. Dr. Mehmet İpşirli ile Dr. Coşkun Yılmaz, Cumhuriyetin 100. yılı münasebetiyle kuruluş yolculuklarını Prof. Dr. Cezmi Eraslan ile görüşecek.

TRT Belgesel'in yeni belgesel programlarından "Yüzyılımdaki Cumhuriyet"te ise 18 yaşındaki öğrenci Ecrin, Cumhuriyetin soyut ve somut anlamını aramak üzere geçmiş bir yolculuğa çıkacak. Program boyunca da öğretmenlerle, profesörlerle, işçilerle, sanatçlarla, bilim insanlarıyla ve yazarlarla gibi etkileyici röportajlar sunulacak.

"Ulus'ta Cumhuriyet" adlı programda sanat tarihi uzmanı olan Dr. Suna Aydın Altay ile Cumhuriyet tarihçilerinden Prof. Dr. Temuçin Faik Ertan, Türk halkının köklü tarihini ayrıntılarıyla ele alacak.

TRT Çocuk'ta ise ünlü çizgi filmler özel bölümleriyle ekrana geliyor.

TRT Çocuk'un Cumhuriyetin 100. yılına özel hazırladığı içerikler 29 Ekim'de kamuoyunun beğenisine sunulacak.

Türk kültürünü ve tarihini geleceğin nesillerine aktaran TRT Çocuk, Türk Festivali için özel olarak hazırladığı 'Ekip: SİBERAY', 'Eymen ile Çimen', 'Detektif Reptır' ve “Pırıl” adlı ünlü eserlerinden bölümler yayınlayacak.

TRT Spor'da “100 Yıllık Spor Başarısı” programı kapsamında 21 sporcuya yönelik 24 ayrı video ise gün boyu yayınlanacak.

23-30 Ekim tarihleri ​​arasında TRT Kürdi kanalında "Neydi Ne Oldu", 23-31 Ekim tarihleri ​​arasında “Tarihi tanıklarla geçmişten günümüze Türkiye'nin gelişimi” ve 23-27 Ekim tarihleri ​​arasında "Dev Yatırımlar" “Cumhuriyet Bayramı 100. Yıl Özel” programları Temayla birlikte yayınlanacaktır.

TRT Arabi kanalında ise gün boyun "100. Yıl Özel Yayını" gerçekleştirilecek.

TRT World'de Türkiye Yüzyılı`nın önemini ve belirlenen hedefleri "Türkiye Yüzyılı" adlı program ile ekranlara getirilecek. Cumhuriyet'in kuruluşuna kadar yaşanmış olan mühim gelişmeler "Tarihte Yolculuk" ile hususi gösterim tanıtım videosu ise "100. Yıl Özel" programları ile TRT World'de seyirciyle buluşacak.

"Tabi'nin 100'üncü yılı dolayısıyla özel kategorisi"

TRT'nin dijital platformu olan Tabii'de rablus'taki İtalyan işgalinin sonrası, Osmanlı Devleti'nin zor süreçte bulunduğunu bulan Binbaşı Enver'in kendi şeklinde vatanperver dostlarını örgütleyerek Trablus'a gitmesiyle Bingazi'nin güney bölgesinde direnişin merkezi olarak bilinen askeri karargahın kurulmasını anlatan "Mahsusa" dizisi seyirciyle buluşacak. Platformda ayrıca, 100. Yıl Özel Kategorisi"nde hususi içerikler de yayınlanacak..

TRT Müzik'te "Yüzyılın Ezgileri: Şarkılar", "Yüzyılın Ezgileri: Türküler", ve "Yüzyılın Bestekarları" adlı programlarla ülke müzik tarihine damgasını vurmuş değerli isim ve bestecileri Türk müzik sahnesinde ağırlayacak.

"Cumhuriyetin 100. Yılı Kutlama Özel Konseri" programı 26 ve 27 Ekim'de TRT Radyo 3'te, 28 Ekim'de ise "Cumhuriyetin 100. Yılı Kutlama Konseri" programıyla izleyiciyle buluşacak.

TRT Radyo 1, TRT FM, TRT Radyo 3, TRT Nağme, TRT Türkü ve TRT Bölge Radyoları'nda gün boyu özel konserlele birlikte programlar, söyleşiler yaparak 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın ruhu yaşatılacak.