DOLAR
34,15 0,27%
EURO
37,8 0,2%
ALTIN
2.904,15 0,71%
BITCOIN
2.051.483,47 1,41%

Trump'a Yönelik Yeni İddianame Hazırlandı

Eski ABD Başkanı Donald Trump hakkında, özel alan suçlamalarıyla ilgili yeni bir iddianame açıklandı.

Yayın Tarihi: 03.10.2024 13:59
Güncelleme Tarihi: 03.10.2024 13:59

Trump'a Yönelik Yeni İddianame Hazırlandı

Trump ve Yeni İddianame

ABD'de Özel Yetkili Savcı Jack Smith, eski Başkan Donald Trump hakkında "işlediği suçların temelde özel alana girdiğini" belirten yeni bir iddianame hazırladı.

İddianamenin İçeriği

The Wall Street Journal'ın haberine göre, Smith ve ekibi tarafından kamuoyuna sunulan bu iddianamede, Yüksek Mahkemenin başkanlara resmi eylemler için geniş dokunulmazlık tanıdığına dair kararına karşın Trump'ın işlediği suçların özel alan kapsamında yer aldığı savunuluyor.

Eski Başkan Yardımcısı Mike Pence Üzerine İddialar

İddianamede, Mike Pence'in 6 Ocak 2021'deki Kongre baskını sırasında maruz kaldığı tehditler üzerine Trump’ın "Ne olmuş yani?" şeklinde bir yanıt verdiği belirtiliyor. Ayrıca, Trump'ın danışmanlarının onun her durumda galip ilan edeceğini söylediği aktarılıyor.

Oy Pusulaları ve Planlar

Trump'ın kampanya yetkililerinden birinin, Michigan eyaletinde birçok oy pusulasının Biden'a destek verdiğini görmesi durumunda bu pusulaların "geçersiz kılınabileceği bir neden bulmasını" talep ettiği de belirtiliyor.

Açıklamalar ve Tepkiler

İddianamede, Trump ve destekçilerinin Kongre baskınını 2020 Başkanlık Seçimi sonuçlarını ertelemek amacıyla kullandıkları öne sürülüyor. Jack Smith, Trump’ın diğer vatandaşlar gibi yargılanması gerektiğini ifade ediyor.

Trump’ın kampanya sözcüsü Steven Cheung, bu iddianameyi "yalanlarla dolu" ve "anayasa dışı bir cadı avı" olarak nitelendirdi.

Sonuç

Söz konusu iddianame, Yüksek Mahkemenin kararının ardından Cumhuriyetçi başkan adayı Trump'a karşı federal ceza davasının sürdürülmesini hedefliyor.