DOLAR
34,21 0,09%
EURO
37,85 0,05%
ALTIN
2.917,97 0,24%
BITCOIN
2.095.805,3 -0,55%

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde Yasama Yılı Açılışı

TBMM Genel Kurulu'nda yeni yasama yılına dair önemli konular görüşüldü, siyasi partilerin liderleri çeşitli açıklamalarda bulundu.

Yayın Tarihi: 02.10.2024 16:34
Güncelleme Tarihi: 02.10.2024 16:34

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde Yasama Yılı Açılışı

TBMM Genel Kurulu'nda Yeni Yasama Yılı Açıldı

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu, yeni yasama yılına giriş yaptı. Adalet ve Kalkınma Partisi Grup Başkanvekili Abdulhamit Gül, bu yıl hukuki ve ekonomik reformlarla toplumun beklentilerine cevap verecek yasaların çıkarılacağını belirtti.

Milletvekillerinin Düşünceleri

Kurulda, siyasi partilerin grup başkanvekilleri sahne aldı. Saadet Partisi Grup Başkanvekili İsa Mesih Şahin, yeni dönem için yapıcı bir siyaset anlayışını vurguladı ve uluslararası kuruluşları eleştirdi. İYİ Parti Grup Başkanvekili Buğra Kavuncu, İsrail'in Lübnan'daki saldırılarını hatırlatarak, Türkiye'nin kaygılarını aktardı.

Büyük Değişim İhtiyacı

MHP Grup Başkanvekili Filiz Kılıç, sivil ve demokratik bir anayasanın hayati bir ihtiyaç olduğunu dile getirerek, anayasa reformunun aciliyetine vurgu yaptı. DEM Parti Grup Başkanvekili Sezai Temelli, mevcut anayasa ile birlikte içtüzükte de yenileme gerekliliğini ifade etti.

Eleştiriler ve Kınama

CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, Türkiye'nin gri listeye alınmasının sorumluluğunun iktidara ait olduğunu belirtti ve meclisi bu durumu sorgulamaya davet etti. Abdulhamit Gül ise, TBMM'nin yeni anayasa yapma konusunda yetkinliğine inandığını aktararak uluslararası meseleler hakkında da açıklamalarda bulundu.

Sonuç ve Gelecek Vizyonu

Genel olarak, TBMM'nin yeni yasama yılı açılışı, hem ulusal hem de uluslararası birçok önemli konunun ele alındığı bir oturum olarak kaydedildi. Abdulhamit Gül, toplumun beklentilerine yanıt verecek reformların gerçekleştirileceğini belirterek, meclisin dayanışma içerisinde hareket etmesi gerektiğinin altını çizdi.