DOLAR
34,2 -0,02%
EURO
37,79 0,24%
ALTIN
2.919,29 0,25%
BITCOIN
2.079.322,83 0,06%

Türkiye'de Siyasi Birlik İhtiyacı: Davutoğlu ve Babacan Açıklamalarda Bulundu

Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan, yeni yasama yılı resepsiyonunda siyasi birlik çağrısında bulundu.

Yayın Tarihi: 01.10.2024 22:24
Güncelleme Tarihi: 01.10.2024 22:24

Türkiye'de Siyasi Birlik İhtiyacı: Davutoğlu ve Babacan Açıklamalarda Bulundu

Davutoğlu ve Babacan'dan Siyasi Birlik Vurgusu

Gelecek Partisi Lideri Ahmet Davutoğlu ve DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Meclis'teki yeni yasama yılı resepsiyonunda basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Birleşme İhtiyacı

Davutoğlu, Türkiye'nin siyasi dengesinin sağlanması için benzer partilerin birleşmesi gerektiğini belirtti. "Türkiye'de siyasi dengenin yerine oturması için birbirine benzeyen partilerin birleşmesi lazım." diyerek, DEVA Partisi ile birlikte gerçekleşecek olası bir birleşmeye sıcak baktığını ifade etti.

Üçüncü Alternatif Arayışı

Davutoğlu, Türkiye'nin bir üçüncü alternatif ihtiyacı bulunduğunu ve bu alternatifin özgürlükçü, demokrat, muhafazakar ve milli değerlere sahip bir yapı olması gerektiğini vurguladı. "Yeniden Refah Partisi ile Saadet Partisi arasında da birleşmenin faydalı olacağını düşünüyorum." dedi.

İsimden Fedakarlık Çağrısı

Meclis'teki grup oluşumuna ilişkin değerlendirmelerinde, Fatih Erbakan'ın ittifak iddialarına dair ise, "Herkes kendi isminde ısrar ederse oradan çatı falan çıkmaz. Ad ve isimden fedakarlık edilmesi gerekir." dedi.

Geniş İşbirliği Çağrısı

DEVA Partisi Lideri Ali Babacan ise, siyasi partilerle iletişim içerisinde olduklarını belirterek, "Biz Yeniden Refah Partisi'ni ziyaret ettik ve amacımız siyaseti iki kutba sıkıştırmadan nefes aldıracak bir yol oluşturmak." şeklinde açıklamada bulundu. Temaslarının devam edeceğini ifade eden Babacan, bu konuda bir manşet veremeyeceğini sözlerine ekledi.