DOLAR
34,07 -0,27%
EURO
38,06 -0,1%
ALTIN
2.840,72 -0,5%
BITCOIN
2.166.178,8 -0,8%

Türkiye ve Irak Arasındaki Terörle Mücadele İşbirliği Güçleniyor

Dışişleri Bakanlığı, Türkiye ile Irak'ın terörle mücadelede ortak iradesinin kuvvetlendiğini açıkladı.

Yayın Tarihi: 29.08.2024 19:39
Güncelleme Tarihi: 29.08.2024 19:39

Türkiye ve Irak Arasındaki Terörle Mücadele İşbirliği Güçleniyor

Türkiye ve Irak Terörle Mücadelede Tek Vücut

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli, Türkiye ile Irak arasındaki terörle mücadelede giderek güçlenmekte olan ortak iradeye dikkat çekti.

Koordinasyon Sağlanıyor

Keçeli, sosyal medya üzerinden Kerkük'te yaşanan olayla ilgili Irak Ortak Operasyonlar Komutanlığı'nın açıklama yaptığını belirtti. "Olayın tüm ayrıntılarıyla aydınlatılması için Irak makamlarıyla koordinasyon sağlanmıştır. Türkiye'nin terörle mücadelede kararlılığı tamdır," ifadelerini kullandı.

Meşru Müdafaa İlkesi

Türkiye, Irak topraklarında mücadelesini Birleşmiş Milletler Şartı’nın 51. maddesine göre sürdürmekte ve terör örgütleriyle kararlı bir şekilde mücadele etmektedir.

Yasaklı Örgüt İlanı ve Mutabakat Zaptı

Son dönemde PKK'nın Irak'ta yasaklı örgüt olarak ilan edilmesi ve 15 Ağustos'ta Ankara’da imzalanan "Askeri, Güvenlik İşbirliği ve Terörle Mücadeleye dair Mutabakat Zaptı"nın bu kararlılıkta önemli olduğuna dikkat çeken Keçeli, her iki ülkenin sahada somut sonuçlar elde etmek için eşgüdümü artırma konusundaki kararlılığını yineledi.

Irak Ortak Operasyonları Açıklama Yaptı

Irak Ortak Operasyonları tarafından sabah saatlerinde Kerkük'te bir SİHA'nın düştüğü bildirilmiş, bunun Türk SİHA'sı olduğu belirtilmiştir. Düşme nedenleri ve kazanın koşullarını belirlemek üzere teknik bir çalışma ekibi oluşturulmuştur.