DOLAR
34,06 -0,2%
EURO
38,02 -0,06%
ALTIN
2.828,17 -0,05%
BITCOIN
2.145.944,67 0,11%

Ukrayna'dan Batı Ülkelerine Uzun Menzilli Silah Talebi

Ukrayna, uzun menzilli silahların Rusya hedeflerine yönelik kullanım kısıtlamalarının kaldırılmasını talep etti.

Yayın Tarihi: 29.08.2024 19:42
Güncelleme Tarihi: 29.08.2024 19:42

Ukrayna'dan Batı Ülkelerine Uzun Menzilli Silah Talebi

Ukrayna, Uzun Menzilli Silah Kullanımını Talep Ediyor

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba, Batı ülkelerinden alınan uzun menzilli silahların Rusya'daki askeri hedefler için kullanılmasına yönelik kısıtlamaların kaldırılmasını istediğini duyurdu.

AB Toplantısında Görüşmeler

Kuleba, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşımda, bugün Brüksel'de Avrupa Birliği (AB) dışişleri bakanları toplantısına katıldığını ve Josep Borrell ile görüşme yaptığını belirti. Bu toplantıda, Ukrayna'ya yönelik silah yardımı konusunu ele aldıklarını vurguladı.

Kuleba, "Avrupa'nın güvenliği açısından silah yardımı sağlanması büyük önem taşımaktadır. Uzun vadeli barış için, Ukrayna'nın uzun menzilli silahlarla askeri operasyonlar gerçekleştirmesi gerekmektedir." diye konuştu.

Kursk Bölgesine Yönelik Operasyonlar

Ukrayna ordusunun Rusya'nın Kursk bölgesine düzenlediği operasyonu "başarılı" olarak nitelendiren Kuleba, "Kursk'taki başarılarımız, inisiyatifi yeniden ele alabileceğimizi ve sahada galip gelebileceğimizi gösteriyor. Bu başarıdan yararlanmak için daha cesur adımlar atmalıyız." ifadelerini kullandı.

Kuleba, uzun menzilli silahların kullanılması konusunda Borrell'e teşekkür ederek, bu silahların Rusya'daki hedefler için kullanımına yönelik kısıtlamaların kaldırılması gerektiğini ifade etti.

Ukrayna'nın Askeri Kapasitesinin Güçlendirilmesi

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Telegram üzerinden yaptığı açıklamada, cephedeki gelişmeleri değerlendirmek üzere Ukrayna ordusunun yetkilileriyle toplantılar düzenlediğini bildirdi.

Zelenskiy, "Kursk bölgesindeki operasyonun başarıyla sürdüğünü duyurdum ve bu süreçte ülkemizde üretilen uzun menzilli silahlar hakkında da bilgi alışverişi yaptık." şeklinde konuştu. Ayrıca, bu silahların üretimine katkı veren her bireye teşekkür etti ve "Ukrayna'nın uzun menzilli kuvvetini oluşturuyoruz." dedi.