DOLAR
34,25 -0,03%
EURO
37,61 0,04%
ALTIN
2.925,13 -0,19%
BITCOIN
2.158.058,68 -0,68%

Ukrayna'nın Kırım'daki Petrol Deposuna Saldırısı ve Kiev'e Yönelik Hava Saldırıları

Ukrayna ordusu, Kırım'daki petrol deposuna saldırdı. Kiev, Rus füze ve İHA saldırıları ile hedef alındı. Çatışmalar Donetsk bölgesinde yoğunlaşıyor.

Yayın Tarihi: 07.10.2024 11:04
Güncelleme Tarihi: 07.10.2024 11:04

Ukrayna'nın Kırım'daki Petrol Deposuna Saldırısı ve Kiev'e Yönelik Hava Saldırıları

Ukrayna Ordusunun Kırım'daki Başarılı Saldırısı

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri, Rusya'nın Kırım'ı yasa dışı olarak ilhak etmesinin ardından, Feodosiya'daki bir deniz petrol deposuna saldırıda bulundu. Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, petrol deposunun yakınında çıkan yangının saldırının başarılı olduğunu gösterdiği bildirildi.

Büyük Bir Tesis Hedef Alındı

Açıklamada, saldırının gerçekleştiği terminalin Kırım'daki en büyük petrol ürünleri aktarım tesislerinden biri olduğu vurgulandı.

Kiev'e Yönelik Hava Saldırıları

Öte yandan, Kiev Şehri Askeri İdaresi'nden Sergey Popko, bu sabah Rus ordusunun başkent Kiev'e füze saldırısı düzenlediğini açıkladı. Popko, Rus MİG-31K bombardıman uçağından fırlatılan Kh-47M2 'Kinjal' füzelerinin, Kiev'in Solomyansk ve Holosiyvka ilçelerine düştüğünü belirtti.

Hasar Durumu ve İHA Saldırıları

Popko, şimdilik hasar veya can kaybı olmadığı bilgisini paylaşarak, detayların netleşmeye devam ettiğini ifade etti. Ayrıca, Kiev Belediye Başkanı Vitaliy Kliçko da Rus saldırısının ardından kentin birkaç ilçesinde füze parçalarının düştüğünü aktardı. İnsansız hava araçlarıyla (İHA) yapılan gece saldırılarının tümünün havada imha edildiği duyuruldu.

Donetsk Bölgesinde Yoğun Çatışmalar

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri, son 24 saat içinde 141 çatışmanın yaşandığını bildirdi. Açıklamada, en şiddetli çatışmaların Donetsk bölgesinde meydana geldiği ve Rus ordusunun Pokrovsk ile Kurakhiv yönlerine doğru ilerlemeye çalıştığı belirtildi.