DOLAR
34,2 0,11%
EURO
37,86 -0,09%
ALTIN
2.921,27 0,12%
BITCOIN
2.094.552,01 -0,5%

Ukrayna, Yıllık 4 Milyon İHA Üretme Kapasitesini Açıkladı

Ukrayna, Devlet Başkanı Zelenskiy liderliğinde yılda 4 milyon insansız hava aracı üreteceğini duyurdu.

Yayın Tarihi: 01.10.2024 22:10
Güncelleme Tarihi: 01.10.2024 22:10

Ukrayna, Yıllık 4 Milyon İHA Üretme Kapasitesini Açıkladı

Ukrayna'dan İHA Üretiminde Çığır Açan Hedef

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, ülkesinin yılda 4 milyon insansız hava aracı (İHA) üretme yeteneğine sahip olduğunu duyurdu.

Uluslararası Savunma Sanayileri Forumu'nda Önemli Açıklamalar

Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi’nden yapılan yazılı açıklamada, Zelenskiy'nin, İkinci Uluslararası Savunma Sanayileri Forumunda gerçekleştirdiği konuşmada dikkat çekici bilgiler verdiği belirtildi.

Ukrayna'nın Savunma Sanayii Gelişimi

Zelenskiy, zor savaş koşullarına rağmen Ukrayna'nın yeni bir savunma sanayi oluşturmayı başardığını dile getirerek, bu sayede ülkenin hem küresel güvenliğe katkıda bulunduğunu hem de uluslararası silah ve savunma teknolojisi pazarında güçlü bir oyuncu olma yolunda ilerlediğini ifade etti.

2023'te Üretim Rekoru

Bu yılın ilk yarısında, 2022 yılında ürettiklerinden 25 kat fazla topçu ve havan mermisi üretildiğini belirten Zelenskiy, "Yıllık toplam insansız hava aracı üretim kapasitemiz 4 milyon adedi buluyor. Ayrıca, 1.5 milyon İHA üretimi için sözleşmeler imzalandı." şeklinde konuştu.

Yeni Silah Teknolojileri ve İttifaklar

Zelenskiy, Ukrayna'nın uzun menzilli füze-İHA "Palyanitsa" ile birlikte yeni balistik füzesinin uçuş testlerinin başarılı olduğunu da sözlerine ekledi. Ülkedeki "Neptun" ve "Bogdan" adlı gemi savar füzeleri hakkında da bilgi veren Zelenskiy, ayrıca teçhizatlar için yeni bir onarım üssüne sahip olduklarını belirtti.

Gelecek İçin Güçlü Bir Umut

Ukrayna halkının direncine olan inancını vurgulayan Zelenskiy, diğer ülkeler ve şirketlerle yürütülen görüşmelerin, Ukrayna’nın savunma sektörüne daha fazla yatırım, yeni teknolojiler ve üretim kabiliyeti kazandıracağının altını çizdi.