DOLAR
34,24 -0,12%
EURO
37,59 -0,21%
ALTIN
2.918,85 0,03%
BITCOIN
2.142.365,86 0,04%

Ukrayna, Zafer Planının Hassas Ayrıntılarını Gizli Tutuyor

Ukrayna'nın zafer planı hakkında önemli bilgiler gizli tutulacak. Kamuoyuna yansımayan detaylar düşman tarafından öğrenilebilir.

Yayın Tarihi: 30.09.2024 18:48
Güncelleme Tarihi: 30.09.2024 18:48

Ukrayna, Zafer Planının Hassas Ayrıntılarını Gizli Tutuyor

Ukrayna'nın Zafer Planının Gizliliği

Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Başkanı Andriy Yermak, ülkesinin savaşta elde edeceği zafer için oluşturulan planın bazı kritik ayrıntılarının halkla paylaşılmayacağını açıkladı.

Yermak'ın Açıklamaları

Yermak, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy'nin savaşın sona ermesine yönelik planlarının bazı bölümlerini açıklamaktan kaçındığını belirtti. Bu kararın, düşman tarafından da duyulabilecek bilgi sızıntılarını önlemek amacıyla alındığını vurguladı.

Yermak yaptığı açıklamada, "Kamuya açıklanan her şey yalnızca burada, Ukrayna'da değil, aynı zamanda düşman tarafından da duyulabiliyor," ifadelerini kullandı. Bu nedenle, bazı bilgilerin gizli tutulması gerektiğini, vatandaşların bunun önemini anlayacağını umduğunu dile getirdi.

Planın Ana Maddeleri

Zelenskiy tarafından hazırlanan zafer planının detayları bilinmemekle birlikte, yerel medya, planın aşağıdaki maddeleri içerdiğini öne sürdü:

  • Güvenlik
  • Jeopolitik konum
  • Askeri destek
  • Ekonomik destek
  • Batı'dan gelen silahlara uygulanan sınırlamaların kaldırılması
  • Batı'nın sağladığı silahlarla düşman askeri hedeflerini vurma izni

Bu kapsamda, Yermak, Ukrayna ordusunun zaferinin önemini vurguladı ve planın uygulanmasının sonuçlarının kritik olduğunu belirtti.