DOLAR
34,11 -0,3%
EURO
38,11 -0,15%
ALTIN
2.875,12 -1,71%
BITCOIN
2.147.860,52 0,17%

Ulaştırma Bakanı Uraloğlu, Bolu Dağı Tüneli'ndeki Çalışmaları Yerinde İnceledi

Bolu Dağı Tüneli'nde süren çalışmalar hakkında bilgi veren Ulaştırma Bakanı Uraloğlu, 19 Eylül'de tamamlamayı hedeflediklerini açıkladı.

Yayın Tarihi: 31.08.2024 14:17
Güncelleme Tarihi: 31.08.2024 14:17

Ulaştırma Bakanı Uraloğlu, Bolu Dağı Tüneli'ndeki Çalışmaları Yerinde İnceledi

Bakan Uraloğlu Bolu Dağı Tüneli'nde İncelemelerde Bulundu

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Bolu Dağı Tüneli'ndeki inşaat çalışmalarını yerinde inceledi. Uraloğlu, projenin 19 Eylül'de tamamlanmasını hedeflediklerini belirtti. "Bolu Tüneli'nin İstanbul yönünde bulunan tüpünü 67 metre uzatmayı planlıyoruz," dedi.

Çalışmalar Hızla Devam Ediyor

Uraloğlu, Anadolu Otoyolu'nun Bolu Dağı Tüneli Kontrol Merkezi'ni ziyaret ederek tüneldeki çalışmalar hakkında detaylı bilgi aldı. İncelemeleri sırasında, cıvata sıkma makinesiyle tünelin uzatmasında kullanılan parçayı monte etti.

Geçtiğimiz Heyelanlar Sonrası Yeni Önlemler Alındı

2022 yılında yaşanan heyelanlar sonrası bölgede tünel uzatma ihtiyacının doğduğunu dile getiren Uraloğlu, "Ankara ile İstanbul'u bağlayan otoyolun güvenliğini artırmak amacıyla bu çalışmaları başlattık," açıklamasında bulundu. Ayrıca, heyelan riskine karşı alınan önlemler kapsamında tünelin her iki tüpünün de Kaynaşlı yönüne uzatılacağını belirtti.

Geçici Trafik Yoğunluğu Bekleniyor

Çalışmalar nedeniyle Anadolu Otoyolu'ndaki Abant ve Kaynaşlı kavşakları arasında İstanbul yönlü trafiğin, geçici olarak D-100 Devlet Yolu'na kaydırıldığına dikkat çeken Uraloğlu, bu durumun kısa süreli bir sıkıntı olduğunu vurguladı. Araç yoğunluğunun bazı bölgelerde arttığını ifade eden Uraloğlu, "Bu çalışma öncesi yaşanan olumsuz durumlar tekrar yaşanmayacak," şeklinde konuştu.

Alternatif Güzergah Önerileri

Bakan Uraloğlu, sürücülere seyahat planlarını yaparken tünelde sürdürülen çalışmaları göz önünde bulundurmalarını önerdi. "Ağır taşıtlar hariç, sürücülerimiz Bolu-Mudurnu-Akyazı güzergâhını kullanabilirler," dedi.

Teşekkür Mesajı

Uraloğlu, projede emeği geçen herkese teşekkür ederek, "Çalışmalar boyunca gösterilen hoşgörü ve anlayış için tüm sürücülere minnettarız," ifadelerini kullandı.