DOLAR
34,09 0,02%
EURO
38,04 0,04%
ALTIN
2.874,38 0,03%
BITCOIN
2.144.759,24 -0,12%

UNRWA Genel Komiseri Lazzarini: İsrail'in İtibarsızlaştırma Çabaları

UNRWA Genel Komiseri, İsrail'in ajansa yönelik yürüttüğü karalama kampanyalarını eleştirdi.

Yayın Tarihi: 31.08.2024 13:58
Güncelleme Tarihi: 31.08.2024 13:58

UNRWA Genel Komiseri Lazzarini: İsrail'in İtibarsızlaştırma Çabaları

UNRWA Genel Komiseri Lazzarini, İsrail Hükümetini Eleştiriyor

Birleşmiş Milletler (BM) Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) Genel Komiseri Philippe Lazzarini, İsrail hükümetini, UNRWA'ya yönelik bağışları engellemek ve ajansı itibarsızlaştırmak amacıyla Google'da reklam satın almakla suçladı.

Karalama Kampanyası ve Tehditler

Lazzarini, sosyal medya platformu X'ten yaptığı açıklamada, Wired sitesinin "İsrail, BM'nin Gazze'ye en çok yardım eden kurumunu itibarsızlaştırmak için Google reklamları satın alıyor" başlıklı haberini anımsattı. Bu durumu, UNRWA'nın zayıflatılması için yürütülen bir kampanya olarak nitelendirdi.

UNRWA Genel Komiseri, İsrail'in bu eylemlerinin yalnızca ajansın itibarına zarar vermekle kalmayıp, aynı zamanda çalışanlarının güvenliğini de tehdit ettiğini vurguladı.

Dezenformasyon ile Mücadele İhtiyacı

Lazzarini, İsrail'in yaydığı yanlış bilgilere karşı durulması ve konuyla ilgili soruşturma başlatılması gerektiğini ifade etti. Ayrıca, sosyal medya platformlarındaki dezenformasyona ve nefret söylemine karşı daha fazla düzenleme yapılması gerektiğinin altını çizdi.

Kronenfeld'den Destekleyen Açıklama

UNRWA USA Direktörü Mara Kronenfeld, Wired sitesine 26 Ağustos'ta verdiği röportajda, İsrail hükümetinin, UNRWA USA'ya yönelik internet aramalarında reklam finansmanı ile bu kuruluşların itibarsızlaştırılmasına katkı sağladığını belirtmişti.