DOLAR
34,22 -0,26%
EURO
37,72 0,22%
ALTIN
2.922,01 -0,3%
BITCOIN
2.084.168,61 -0,3%

Ürdün Dışişleri Bakanı: "Kimse Savaş Alanı Olmayacak"

Ürdün Dışişleri Bakanı Safedi, İsrail'in Lübnan'a saldırılarını ele aldı, barış vurgusu yaptı.

Yayın Tarihi: 03.10.2024 22:25
Güncelleme Tarihi: 03.10.2024 22:25

Ürdün Dışişleri Bakanı: "Kimse Savaş Alanı Olmayacak"

Ürdün Dışişleri Bakanı Safedi’nin Açıklamaları

Ürdün Dışişleri Bakanı Eymen es-Safedi, Japonya'nın Dışişleri Bakanı Takeshi Iwaya ve Mısır Dışişleri Bakanı Bedr Abdulati ile gerçekleştirdiği telefon görüşmelerinde, İsrail'in Lübnan'a yönelik saldırılarını kınadı.

Orta Doğu'daki Gerilim İle İlgili Endişeler

Yapılan yazılı açıklamaya göre, Bakan Safedi, Orta Doğu’daki gerilimlerin artmasının bölgesel ve uluslararası barışa tehdit oluşturduğunu vurgulayarak, bu durumun "kapsamlı bir savaşa" yol açmasını önlemek için gerilimin acilen sona ermesi gerektiğini ifade etti.

Ateşkes ve Güvenlik Çağrısı

Safedi, iki bakanla yaptığı görüşmelerde Lübnan’da derhal ateşkes sağlanması ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin (BMGK) 1701 sayılı kararının uygulanmasının önemini vurguladı. Ayrıca, Gazze'de acil bir ateşkesin sağlanmasına yönelik desteklerini de tekrar etti.

Lübnan Başbakanı'na Destek

Ürdün Dışişleri Bakanı, ABD Başkanı Joe Biden ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un girişimleri doğrultusunda Lübnan Başbakanı Necib Mikati’nin ateşkes çabalarını desteklediğini belirtti. Safedi, Gazze'ye yönelik saldırıların durdurulmasının gerilimi azaltacak ilk adım olduğunu ifade etti.

Uluslararası Barış İçin Tehditler

Safedi, İsrail'in Lübnan'a olan saldırılarının uluslararası barış ve güvenlik için "felaket boyutunda sonuçlar" doğurabileceği uyarısında bulundu. Mısırlı Bakan Abdulati ile de benzer görüşlerde bulunarak, bölgedeki güvenliğin sağlanması konusundaki iş birliğinin altını çizdi.

BMGK’ya Çağrı

Son olarak, Ürdün ve Mısır, BMGK'den İsrail'in uluslararası hukuka uyması ve Gazze ile Lübnan’a yönelik saldırılarını durdurması için gereğini yapmasını beklediklerini ifade etti.