DOLAR
34,09 0%
EURO
38,04 0%
ALTIN
2.874,38 0%
BITCOIN
2.146.779,2 0,27%

Ürdün Kralı'ndan Batı Şeria İçin Acil Ateşkes Çağrısı

Kral 2. Abdullah, İsrail'in Batı Şeria'daki saldırılarını durdurması ve çatışmaları önlemesi için ateşkes talep etti.

Yayın Tarihi: 29.08.2024 20:26
Güncelleme Tarihi: 29.08.2024 20:26

Ürdün Kralı'ndan Batı Şeria İçin Acil Ateşkes Çağrısı

Ürdün Kralı'ndan Acil Ateşkes Çağrısı

Ürdün’ün Monarşisi olan Kral 2. Abdullah, İsrail’in işgal altında tuttuğu Batı Şeria’da yürüttüğü askerî operasyonların durdurulması gerektiğini vurgulayarak, bölgedeki çatışmaların yayılmaması için kapsamlı bir ateşkes sağlanmasının şart olduğunu belirtti.

Görüşme Detayları

Kraliyet Divanı tarafından yapılan açıklamada, Kral Abdullah’ın Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinin detayları ele alındı. Görüşmede Kral, İsrail’in Batı Şeria’daki saldırılarının durdurulmasının yanı sıra bölgedeki çatışmaların önüne geçilmesi için acil bir ateşkesin gerekliliğini dile getirdi.

Filistin’e Yönelik İhlallere Dikkat

Kral Abdullah, Filistin topraklarının gasbına yönelik İsrail hükümetinin saldırılarına karşı dikkat çekerek, Almanya ve Avrupa Birliği’nin bu süreçteki rolüne vurgu yaptı. Kral, Gazze Şeridi’nde derhal kalıcı bir ateşkesin sağlanması gerektiğinin altını çizdi.

Bölgedeki İstikrar ve Barış

Kral Abdullah, Ürdün’ün savaş alanına dönüşmesine ve istikrarının bozulmasına asla müsaade etmeyeceğini ifade ederken, bölgede kalıcı ve adil bir barışın sağlanmasının İsrail-Filistin çatışmasının iki devletli çözümle mümkün olduğunu belirtti.

Son Gelişmeler

İsrail ordusunun Batı Şeria’da başlattığı son operasyonlarda, şu ana kadar 17 Filistinli hayatını kaybederken, birçok kişi yaralanmış ve 45 kişi gözaltına alınmıştır. Gazze’de ise, 10 ayı aşkın sürede çoğunluğu kadın ve çocuk olan can kaybı 40 bini aşmıştır; bu da bölgede derin bir insani krize yol açmıştır.