DOLAR
34,09 0,02%
EURO
38,04 0,04%
ALTIN
2.874,38 0,03%
BITCOIN
2.149.421,67 -0,34%

Venezuela'da Edmundo Gonzalez Üçüncü Kez İfadeye Çağrıldı

Venezuela'da muhalefet adayı Edmundo Gonzalez, savcılık tarafından üçüncü kez ifade vermeye çağrıldı.

Yayın Tarihi: 29.08.2024 21:04
Güncelleme Tarihi: 29.08.2024 21:04

Venezuela'da Edmundo Gonzalez Üçüncü Kez İfadeye Çağrıldı

Venezuela'da Edmundo Gonzalez Üçüncü Kez İfadeye Çağrıldı

Venezuela Savcılığı, 28 Temmuz'daki devlet başkanlığı seçimlerinde muhalefet koalisyonunun adayı olan Edmundo Gonzalez'i, "yasalara itaatsizlik" suçlamasıyla bir kez daha ifadeye davet etti.

Üçüncü İfade Çağrısı

Ulusal basında yer alan haberlere göre, Savcılık, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Gonzalez'in 30 Ağustos Cuma günü Cumhuriyet Savcılığına çağrıldığını bildirdi. Ayrıca, eğer Gonzalez belirtilen tarihte savcılığa gitmezse hakkında "kaçma şüphesi" nedeniyle yakalama emri çıkarılabileceği aktarıldı.

Daha önce, Gonzalez'in savcılığa çağrıldığı tarihler 26 ve 27 Ağustos olarak belirlenmişti. Hakkında resmi kurumlara yönelik "itaatsizlik" ve "görev gaspı" iddiaları nedeniyle yürütülen ceza soruşturması sürüyor.

Can Güvenliği Endişesi

Gonzalez, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamalarda, savcılığın çağrısına uymama sebebi olarak "can güvenliğinin olmaması" endişesini dile getirmişti.

Seçim İtirazları

Yerel basında yer alan iddialara göre, Gonzalez’in, Devlet Başkanı Nicolás Maduro’yu 28 Temmuz’daki seçimlerin galibi ilan eden Ulusal Seçim Konseyini (CNE) seçimde hile yapmakla suçlaması ve sonuçları geçersiz kabul etmesi, bu ceza soruşturmasının başlatılmasına sebep oldu.

Maduro'nun Üçüncü Zaferi

CNE'nin 29 Temmuzda açıkladığı resmi sonuçlara göre, Maduro yüzde 51,20 oyla devlet başkanlığı seçimlerini üçüncü kez kazanmıştı. Muhalefet koalisyonunun adayı olan Gonzalez ve muhalif lider Maria Corina Machado, seçim sonuçlarını reddettiklerini dile getirmiştir.