DOLAR
34,25 -0,34%
EURO
37,81 0,31%
ALTIN
2.926,55 -0,45%
BITCOIN
2.101.163,55 -1,01%

Yeni Güney Galler'de Filistin Destek Gösterilerine Polis Engeli Kaldırıldı

Avustralya'nın Yeni Güney Galler eyaletinde Filistin'e destek gösterilerine yönelik polis engeli kalktı. Gösteriler bu hafta sonu düzenlenecek.

Yayın Tarihi: 03.10.2024 14:33
Güncelleme Tarihi: 03.10.2024 14:33

Yeni Güney Galler'de Filistin Destek Gösterilerine Polis Engeli Kaldırıldı

Yeni Güney Galler'de Filistin'e Destek Gösterileri Serbest

Avustralya'nın Yeni Güney Galler eyaletinde, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının yıl dönümünde yapılması planlanan Filistin'e destek ve İsrail protesto gösterilerine uygulanan polis engeli kaldırıldı. ABC News'un haberine göre, eyalet polisi, bu etkinliklerin iptali için Yüksek Mahkeme'ye yaptığı başvuruyu geri çekti.

Görüşmeler Sonuç Verdi

Gösteri organizatörleri, Yüksek Mahkeme önünde yaptığı açıklamada, eyalet polisiyle sürdürdükleri görüşmeler neticesinde bir uzlaşıya varıldığını bildirdi. Bu doğrultuda, Sydney'de planlanan protestoların zamanında gerçekleştirileceği ifade edildi.

Yeni Güney Galler emniyeti sözcüsü Lachlan Gyles, bazı güvenlik endişeleri nedeniyle iptal talebinde bulunduklarını ancak organizatörlerle aralarındaki anlaşmazlığı çözdüklerini dile getirdi. Yüksek Mahkeme Hakimi Kirk ise, "Tarafların anlaşma sağlaması takdire şayan. Bu durum, her iki tarafın da iyi niyetli olduğunun bir göstergesi," açıklamasında bulundu.

Yurttaşların Direnişi

Organizatörlerden Josh Lee, polis ve hükümetin protestolarını engelleme çabalarına karşı durduklarını vurgulayarak, "Bunlar siyasi baskılar altında yürütülen bir çaba. Biz buna karşı direndik," şeklinde ifade etti.

Diğer Şehirlerde de Gösteri Planları

Melbourne, Sydney, Perth, Adelaide ve Brisbane gibi şehirlerde de Filistin'e destek protestoları planlanıyor. Victoria polisi, Melbourne'de yapılacak gösteriler için geniş güvenlik önlemleri alacağını bildirdi. Başbakan Anthony Albanese, Victoria halkına gösterilere katılmamaları çağrısında bulundu. Ayrıca, muhalefet partisi hükümetten protestolara daha sert müdahalat yetkisi vermesini talep etti.