DOLAR
34,1 -0,07%
EURO
38,14 -0,04%
ALTIN
2.915,15 0,06%
BITCOIN
2.192.419,07 -0,15%

Yeni Zelanda'da Nadir Görülen Hayalet Köpekbalığı Türü Keşfedildi

Yeni Zelanda açıklarında, hayalet köpekbalığı türüne ait yeni bir cins bulundu. Bilim insanları önemli keşifler yaptı.

Yayın Tarihi: 24.09.2024 16:44
Güncelleme Tarihi: 24.09.2024 16:44

Yeni Zelanda'da Nadir Görülen Hayalet Köpekbalığı Türü Keşfedildi

Yeni Hayalet Köpekbalığı Türü Keşfedildi

Yeni Zelanda’da yapılan bir keşif, deniz biyolojisi alanında dikkat çekici bir gelişmeye sahne oldu. Yapılan araştırmalar sonucu, hayalet köpekbalığı cinsinin yeni bir türü tanımlandı.

Keşif Detayları

Yeni Zelanda Ulusal Atmosfer ve Su Enstitüsü (NIWA) bilim insanları, Güney Adası'nın yaklaşık 1000 kilometre doğusundaki Chatham Rise bölgesinde bu yeni balık türünü tespit etti. Bilim insanları, yeni türün Harriotta avia olarak adlandırıldığını ve mevcut diğer türlerden fiziksel ve genetik özellikler bakımından farklılıklar taşıdığını belirtti.

Bilimsel Gözlemler

NIWA'dan araştırmacı Brit Finucci, yüz milyonlarca yıllık bir geçmişe sahip olduğu düşünülen bu balığın kıkırdaktan yapılmış iskelet yapısına, büyük gözlere ve gelişmiş yüzgeçlere sahip olduğunu vurguladı. Finucci, ilginç bir şekilde bu yeni türün, çoğu balığın aksine pulsuz olduğunu da ekledi.

Araştırma Zorlukları

Hayalet köpekbalıkları, okyanus tabanında yaklaşık 2600 metre derinlikte yaşamaktadır. Bu nedenle insanların bu canlılarla karşılaşma olasılığı oldukça düşüktür. Finucci, bu durumun bu türlerin incelenmesini güçleştirdiğini ve biyolojileri veya karşılaştıkları tehditler hakkında sınırlı bilgi olduğunu ifade etti. Ayrıca, bu keşiflerin daha fazla araştırma yapılması adına heyecan verici fırsatlar sağladığını belirtti.