DOLAR
34,02 0,1%
EURO
37,98 -0,1%
ALTIN
2.826,3 -0,89%
BITCOIN
2.146.261,74 -4,64%

Yeşilay Kumar Bağımlılığı ile Mücadelede Yanınızda

Yeşilay, kumar bağımlılığı ile mücadelede bireylere ve ailelere ücretsiz destek sunuyor. Danışmanlık merkezleri ve uzman ekiplerle hizmet veriyor.

Yayın Tarihi: 05.09.2024 15:38
Güncelleme Tarihi: 05.09.2024 15:38

Yeşilay Kumar Bağımlılığı ile Mücadelede Yanınızda

Yeşilay, Kumar Bağımlılığı ile Mücadelede Öncü

Yeşilay, kumar bağımlılığı konusunda bireylere ve ailelere destek sağlayarak bu sorunun üstesinden gelmeye çalışıyor. 107 Yeşilay Danışmanlık Merkezi (YEDAM) aracılığıyla yürüttüğü çalışmalarla, kumar bağımlılığının toplumsal bir sorun olduğunu vurguluyor.

Kumar Bağımlılığı: Sosyal Bir Tehlike

Kumar bağımlılığı, sadece bireyleri değil, aileleri ve toplumları da olumsuz etkileyen önemli bir problemdir. Özellikle sanal kumarın artışı ile bağımlılık oranlarında kayda değer bir yükseliş gözlemlenmektedir.

YEDAM ile Ücretsiz Destek Hizmeti

Yeşilay, bağımlı bireyler ve yakınları için herhangi bir ücret talep etmeden psikoterapi ve sosyal destek hizmeti sunmaktadır. Uzman ekip, 18 oturumluk bireysel terapiler ve 5 oturumluk aile grup terapileri ile bağımlılıkla mücadele edenlere destek olmaktadır.

Başvuru İstatistikleri

Son yıllarda YEDAM'a yapılan başvuruların %37'sini kumar bağımlılığı oluşturmaktadır. Başvuranların yaş ortalaması 34 olup, %97'si erkeklerdir. Kumar oynama alışkanlığı genellikle spor bahisleri ile başlamaktadır.Doğru Destek ile Kumara Elveda

Yeşilay Genel Başkanı Doç. Dr. Mehmet Dinç,"Doğru destekle kumar bağımlılığının üstesinden gelmek mümkündür." diyerek, aile terapisinin önemine değinmiştir. Kumar bağımlılığı sorunuyla karşılaşan bireylerin destek alarak iyileşme sürecine girebileceğini belirtmiştir.

Türkiye genelinde 7/24 ulaşılabilen "115" destek hattı ile gerekli bilgi ve hizmetlere erişim sağlanabilir. Bu süreçte, Yeşilay, ihtiyacı olan herkesin yanında yer almaktadır.