DOLAR
34,23 -0,38%
EURO
37,61 0,78%
ALTIN
2.917,85 -0,15%
BITCOIN
2.131.396,05 -2,51%

Yüksek Karlı Fon Dolandırıcılığı Davası Başladı

Yüksek karlı gizli fon dolandırıcılığı davasında sanık Seçil Erzan, müşteki-sanık Mojtaba Haghani ile yargılanıyor. Duruşmada tanıklıklar ve suçlamalar gündeme geldi.

Yayın Tarihi: 04.10.2024 14:44
Güncelleme Tarihi: 04.10.2024 14:44

Yüksek Karlı Fon Dolandırıcılığı Davası Başladı

Yüksek Karlı Fon Dolandırıcılığı Davası İstanbul'da Başladı

İstanbul'da kamuoyunda "yüksek karlı gizli fon" olarak bilinen dolandırıcılık davasında yeni gelişmeler yaşanıyor. Davada Seçil Erzan, sanık olarak yargılanırken, Mojtaba Haghani ve Süleyman Aslan ise müşteki-sanık pozisyonunda bulunuyor.

Duruşmada Dikkat Çekici Açıklamalar

Duruşma, İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesi'nde gerçekleştirildi. Tutuklu sanık Seçil Erzan, Haghani ile para alışverişinde bulunduklarını ve Süleyman Aslan'dan 10 milyon lira ödünç aldıklarını öne sürdü. Erzan, paranın geri ödemesi sırasında sorun yaşadıklarını ifade etti. Erzan, kendisine Haghani’nin "bu insanlar 'Denizde kum Seçil'de para' olarak düşünüyorlardı" dediğini belirtti.

Erzan, tanıklık eden Haghani’nin kendisine 280 bin dolar verdiğini ve paranın geri ödenmediğini iddia ettiğini kaydetti.

İddianamede Yer Alan Detaylar

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Erzan’ın Denizbank bünyesinde yüksek kar getireceği vaadiyle Haghani ve Aslan’dan para aldığı belirtildi. Erzan’ın, 200 bin dolar ile 2 milyon dolar alarak dolandırıcılık yaptığı ifade ediliyor.

Haghani, Erzan’ın kendisine "Fatih Terim fonu var" dediğini iddia ederken, Erzan’ın eski bir banka müdürü olduğu ve bu nedenle kendisinden para almayı başardığı öne sürüldü.

Davanın Gelişimi ve Sonrası

Mahkeme, taraflar arasındaki bağlantılar nedeniyle iki davanın birleştirilmesine karar verdi. Süleyman Aslan’ın duruşma gününde hazır edilmesi için ek süre verildi. İddianamede, Erzan'ın "nitelikli dolandırıcılık" suçundan 6 ile 20 yıl arasında hapis istemiyle yargılandığı, Aslan ve Haghani’nin ise "tefecilik" suçundan toplamda 6 yıl hapis ve para cezasıyla karşı karşıya olduğu belirtildi.