DOLAR
34,16 0,23%
EURO
37,74 0,31%
ALTIN
2.913,49 0,39%
BITCOIN
2.056.453,64 1,21%

Zelenskiy: Cephe Hattını Güçlendirme Çağrısı

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, cephe hattında mevzilerin güçlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

Yayın Tarihi: 03.10.2024 16:21
Güncelleme Tarihi: 03.10.2024 16:21

Zelenskiy: Cephe Hattını Güçlendirme Çağrısı

Ukrayna'nın Mevzi Güçlendirme İhtiyacı

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Rusya'ya karşı etkili bir savunma stratejisi oluşturmak amacıyla cephe hattındaki mevzilerin güçlendirilmesi gerektiğini belirtti.

Yeni NATO Genel Sekreteri ile Basın Toplantısı

Ukrayna'nın başkenti Kiev'de, yeni NATO Genel Sekreteri Mark Rutte ile düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Zelenskiy, Mevzilere yönelik ihtiyaçlarının aciliyetine dikkat çekti.

Silah Temininde Gecikmeler

Zelenskiy, Donetsk bölgesindeki Ugledar kentinden Ukrayna ordusunun çekilmesi üzerine "Uygun silahlar olmadan Rusya'yı durduramayız. Askerlerimizin hayatlarını korumalıyız" dedi. Silahların teslimatında yaşanan gecikmeleri eleştirerek, "Ukrayna'nın cephe hattında mevzilerini güçlendirmeye ihtiyacı var ki gerçek ve adil diplomasi için Rusya üzerindeki baskıyı artırabilelim" ifadelerini kullandı.

Zafer Planı ve Gelecek Adımlar

Zelenskiy, Ukrayna'nın "Zafer Planı" çerçevesinde uluslararası ortaklarla yapacakları görüşmelerde cephe hattının güçlendirilmesi ve Rusya'ya karşı alınacak önlemleri ele alacaklarını belirtti. Ramstein formatındaki toplantıda bu planın önemli başlıkları arasında olması amacıyla hazırlıklar yaptıklarını vurguladı.