DOLAR
34,23 0,08%
EURO
37,62 0,18%
ALTIN
2.919,65 -0,07%
BITCOIN
2.129.180,15 0,39%

Zelenskiy, Ramstein'de Zafer Planı'nı Sunacak

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Ramstein'deki toplantıda Zafer Planı'nı açıklayacak.

Yayın Tarihi: 05.10.2024 13:09
Güncelleme Tarihi: 05.10.2024 13:09

Zelenskiy, Ramstein'de Zafer Planı'nı Sunacak

Zelenskiy, Ramstein'de Önemli Bir Toplantıya Hazırlanıyor

Ukrayna'nın Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, 12 Ekim tarihinde Almanya'nın Ramstein kentinde gerçekleşecek olan "Ukrayna Savunma Temas Grubu" toplantısında Zafer Planını sunacağını duyurdu. Plan, savaşın adil bir şekilde sona ermesi için gerekli adımları detaylandıracak.

Devlet Başkanı Zelenskiy'den Açıklama

Zelenskiy, yazılı açıklamasında, Ramstein'deki toplantıya hazırlandıklarını belirtti ve böyle bir zirvenin, lider düzeyinde düzenlenecek olan 25. toplantı olacağını vurguladı.

"Savaşın adil bir şekilde sona ermesi için Zafer Planı'nı, net ve somut adımları sunacağız. Rusya'nın saldırganlığını durdurabilecek olan şey, ortakların kararlılığı ve Ukrayna'nın güçlenmesidir." ifadesini kullandı.

Zafer Planı'nın Detayları

26 Eylül 2023 tarihinde ABD Devlet Başkanı Joe Biden ile yapılan görüşmede, Zelenskiy'nin takdim ettiği Zafer Planı'nın detayları henüz açıklanmadı. Ancak yerel basında çıkan haberlere göre, bu planın; güvenlik, jeopolitik konum, askeri destek, ekonomik destek ve Batı'dan sağlanan silahlarla ilgili sınırlamaların kaldırılmasını içerdiği belirtiliyor.

Ramstein Toplantısının Önemi

Bu toplantı, NATO üyesi ülkelerin savunma bakanları düzeyinde gerçekleşen Ramstein formatının liderler düzeyinde ilki olacak. Bunun yanı sıra, Ramstein Savunma Temas Grubu, Ukrayna'yı Rus saldırganlığı karşısında destekleme çabalarını koordine etmek amacıyla oluşturulmuştur.