DOLAR
34,24 0,04%
EURO
37,1 -0,18%
ALTIN
3.012,46 -0,61%
BITCOIN
2.288.310,14 1,28%

Zonguldak'ta Aşırı Yağışlara Karşı Önlemler Alındı

Zonguldak'ta kuvvetli yağışlara karşı motosiklet sürücüleri trafiğe kapatıldı, Gökgöl Mağarası ziyarete kapandı.

Yayın Tarihi: 01.10.2024 11:27
Güncelleme Tarihi: 01.10.2024 11:27

Zonguldak'ta Aşırı Yağışlara Karşı Önlemler Alındı

Zonguldak'ta Kuvvetli Yağış Önlemleri

Zonguldak Valiliği, kente Gelen kuvvetli yağışlar karşısında önlem alarak çeşitli tedbirler açıkladı. Bugün motosiklet, motokurye ve skuter sürücülerinin trafiğe çıkmaları yasaklandı. Ayrıca, Gökgöl Mağarası'nın ziyareti de güvenlik gerekçesiyle kapatıldı.

Meteorolojik Uyarılar ve Alınan Önlemler

Valilikten yapılan duyuruda, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan son verilere göre şiddetli yağışların devam edeceği belirtildi. Bu kapsamda, sürücüler için güvenliğin ön planda olduğu bildirilerek, "Herhangi bir kaza veya olumsuz olayın yaşanmaması için tedbir amacıyla bu karar alınmıştır." ifadesine yer verildi.

Vatandaşlara Öneriler

Açıklamada, vatandaşların dere kenarlarından uzak durmaları ve bu alanlara araç park etmemeleri, şiddetli yağışlar sırasında elektrik direkleri ve ağaç altlarından uzak durmalarının önemi vurgulandı. Ayrıca, "Sel ve su baskınları sırasında güvenli alanlara geçmek ve acil durumlarda 112 Acil Çağrı Merkezi'ni aramak önemlidir." denildi.

Gökgöl Mağarası Ziyaretçilere Kapatıldı

Son olarak, aşırı yağışlar nedeniyle Gökgöl Mağarası'nın da ziyaretçilere kapatıldığı bildirildi. Valilik, bu gibi olumsuz durumlarda halkın güvenliğinin birinci öncelik olduğunu belirtmekte.