DOLAR
34,29 -0,59%
EURO
37,23 -0,41%
ALTIN
2.988,28 -1,19%
BITCOIN
2.326.938,69 -1,34%

Zonguldak'ta kaybolan kuru yük gemisinin batma anı drone kamerasında: 11 Türk denizci kayıp

Ereğli sahiline yakın noktada meydana gelen sağanak yağmur ve fırtına, Türk bayraklı 'Kafkametler' adlı kuru yük gemisinin batmasına sebep oldu. Sahil Güvenlik, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ve Kıyı Emniyeti ekipleri, geminin bulunması için titizlikle çalışmalarını sürdürüyor. Zorlu hava şartları altında 12 mürettebatın kaybolması üzerine yürütülen arama kurtarma faaliyetlerinde, kayıp personelden birinin cansız bedenine Ereğli sahilinde ulaşıldı. İçişleri Bakanı Yerlikaya, sel felaketinin ardından yaptığı açıklamada, bu doğal afetlerde 9 vatandaşın hayatını kaybettiğini üzüntüyle belirtti.

Yayın Tarihi: 20.11.2023 17:59
Güncelleme Tarihi: 20.11.2023 17:59

Zonguldak'ta kaybolan kuru yük gemisinin batma anı drone kamerasında: 11 Türk denizci kayıp

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün kuvvetli fırtına uyarılarının ardından Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde hayat adeta felç oldu. İlçe açıklarında İzmir'e kuru yük taşıyan Kafkametler isimli gemi, şiddetli yağış ve fırtına nedeniyle limandan ayrılamayarak mendireğe çarptı ve battı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, geminin çarpmanın ardından batığını ve 12 mürettebatla iletişim kurulamadığını açıkladı.

İÇİŞLERİ BAKANI YERLİKAYA: 9 CAN KAYBI VE 1 CANSIZ BEDEN BULUNDU

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bölgedeki olumsuz hava koşulları nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının 9 olduğunu açıkladı. Ayrıca Kafkametler gemisinin mürettebatından bir kişinin cansız bedenine ulaşıldığını belirtti. Bakan, arama kurtarma çalışmalarının şiddetli hava koşullarına rağmen devam ettiğini ifade etti.

yük-gemisi-batti

MÜRETTEBAT LİSTESİ ORTAYA ÇIKTI: BİR KİŞİNİN CANSIZ BEDENİ BULUNDU

Gemide bulunan mürettebatın isimleri açıklandı: Kaptan Cemal Turan, 2'nci Kaptan Hıfzı Tarhan, Telsiz Zabiti Berke Çamurtaş, Başmühendis Veli Özel, 2'nci Makinist Göksel Özel, Güverte Ustası Tamer Özer, Usta Gemiciler İsmail Kaptan ile Satılmış Uslu, Gemici Mustafa Nacar, Usta makinist Cüneyt Aygen, Yağcı Ömer Hebip, Aşçı Metin Usta. Ancak mürettebattan hala bir haber alınamadı.

PALLADA GEMİSİ DE KARAYA OTURDU: HAVADAN GÖRÜNTÜLER ORTAYA ÇIKTI

Fırtına nedeniyle Ereğli'de bir diğer gemi olan Pallada da karaya oturarak ortadan ikiye bölündü. Dronlarla çekilen havadan görüntüler, geminin durumunu gözler önüne serdi.

yük-gemisi-batış anı- drone

 Çatıları uçan okulların sayısının 57 olduğu belirtilirken, AFAD tarafından bölgeye 50 milyon lira kaynak gönderildi. Zarar tespit çalışmalarının devam ettiği bölgede, en geç cumartesi günü destek ödemeleri yapılacak.