DOLAR
34,09 0,02%
EURO
38,04 0,04%
ALTIN
2.874,38 0,03%
BITCOIN
2.151.355,72 -0,43%

4 malzemeli kahveyle cayır cayır yağ yakmak mümkün! Sütün içine üçünü atınca olacaklara inanamayacaksınız

Türk kahvesinin uzun bir geçmişi olmakla birlikte Türk kahvesinin insan sağlığına pek çok faydası bulunmaktadır. Metabolizmayı hızlandırdığı için özellikle kilo veren kişiler için etkilidir. Türk kahvesine bazı sağlıklı besinler de eklendiğinde mükemmel bir şifa kaynağı haline gelir. Türk kahvenize besin eklemek haftada 10 cm zayıflamanıza yardımcı olabilir. Ancak bu tarifi tek başına kullanmanın yeterli olmadığını unutmayın. Ayrıca egzersiz ile sağlıklı beslenme programına dikkat etmelisiniz. Bu yazımızda 1 hafta içinde 10 cm zayıflamanıza yardımcı olacak tarçınlı kakaolu sütlü kahvenin tarifini tanıtacağız.

Yayın Tarihi: 07.11.2023 08:27
Güncelleme Tarihi: 07.11.2023 08:27

4 malzemeli kahveyle cayır cayır yağ yakmak mümkün! Sütün içine üçünü atınca olacaklara inanamayacaksınız

1 haftada zayıflatan Türk kahvesi Özellikle büyük şehirlerde masa başı çalışan insanların hareket kabiliyeti çok zayıf. Bu da kişilerde kilo sorunlarına yol açmaktadır. Ancak sağlıklı bir diyet uygularsanız ve burada sunulan tarifleri kullanırsanız bir hafta içinde istediğiniz kiloya ulaşabilirsiniz. Tarçınlı kakaolu koyu kahvenin nasıl yapıldığını birlikte keşfedelim. Bu kahveyi hazırlamak için aşağıdaki malzemelere ihtiyacınız olacak:

1 fincan yarım yağlı süt

1 çay kaşığı toz tarçın

1 tatlı kaşığı Türk kahvesi

1 tatlı kaşığı kakao

Bu kahveyi hazırlamak için öncelikle cezvenize 1 fincan yarım yağlı süt ekleyin. Daha sonra hazırlanan kahveyi, kakaoyu ve tarçını ekleyin. Son olarak karıştırın. Orta ateşte pişirin ve kaynayınca fincanlara dökün.

kilo verdiren tarçınlı kahve

Kilo verme kahvesini ne zaman içmelisiniz?

Hazırladığımız bu zayıflama kahvesi metabolizmanızı hızlandırmanıza ve fazla yağlardan kurtulmanıza yardımcı olacaktır. Bu nedenle metabolizmayı hızlandırmak için kahvaltıdan bir saat önce alınması tavsiye edilir. Ayrıca bu Türk kahvesi bağırsak hareketlerini düzenlemeye ve kabızlık gibi sorunların üstesinden gelmeye yardımcı olur. Uzman araştırmaları sonucunda bu kahveyi sabah uyandıktan yaklaşık 15 dakika sonra içmenin gün boyu metabolizmanızı hızlandıracağı garantidir.

Kilo verdiren kahveyle beraber ne yapmalı?

Sistematik olarak kilo vermek çok kolaydır. Ne yazık ki kilo verme aşamasında tek bir hareket kilo vermek için yeterli olmuyor. Bu nedenle kilo verirken çeşitli detayları dikkate almanız gerekir.

Kilo vermek istiyorsanız öncelikle belirli alışkanlıkları bırakıp yenilerini edinmelisiniz. Birincisi düzenli uyku. Bunun nedeni, bozulan uyku düzeninin metabolizmayı etkilemesidir. Ayrıca geceleri uyuyamayan kişilerin sürekli atıştırma yaptığı ve bunun da kilo alımına neden olabileceği bilinmektedir. Üstelik metabolizmanızı yavaşlatan en büyük etken geceleri uyuyamamaktır. Geceleri uyuyamayan kişilerin metabolizmaları daha yavaş olduğundan daha yüksek kalorili yiyecekler tüketirler. Bunun sonucunda ise kişiler kilo almaya başlar.

Kilo vermek istiyorsanız hayatınızdaki egzersiz miktarını artırmanız gerekir. Toplu taşıma kullanıyorsanız lütfen gideceğiniz yerde veya bir durakta ininiz. Bu, yürüme pratiği yapmanıza olanak sağlayacaktır. Ayrıca asansör yerine merdivenleri kullanmayı unutmayın. Bu hayatınızdaki hareketi artıracaktır.

İş yeriniz evinize yakınsa otobüs veya minibüs yerine mutlaka bisiklete binin. Bu şekilde işe giderken vücudunuzdaki her kası çalıştırabilirsiniz. Bisiklete binme, özellikle karın çevresindeki yağların erimesine yardımcı olur.

Lütfen akşam yemeğini en geç saat 19:00'a kadar hazırlayın. Çünkü akşamdan sonra vücudunuzun metabolizması yavaşlar ve yediğiniz besinler sindirilmeden yağa dönüşür. Bu da kilo alımını hızlandırır. Ayrıca iyi bir yemek yediğinizden ve kahvaltıyı asla atlamadığınızdan emin olun. Ara öğünler de sağlıklı besinlerden oluşmalıdır. Bu sayede vücudunuzun ihtiyaç duyduğu vitamin ve mineralleri kolaylıkla karşılayabilirsiniz. Ayrıca su içmek de çok önemlidir. Vücut tipinize göre belli bir içme suyu standardı belirleyin. Yeterli derecede su içmek şişkinliği azaltacak ve metabolizmanızı hızlandıracaktır.