DOLAR
34,29 -0,58%
EURO
37,2 -0,34%
ALTIN
2.988,54 -1,2%
BITCOIN
2.325.404,01 -1,28%

Bronşit hastaları ve kronik öksürüğü olanların çaresi geldi! 5 gün 1 fincan boğazda balgam bırakmıyor

Evde balgam söktürücü nasıl yapılır? Geçmeyen öksürük için bu tarifi deneyin! İşte ayrıntılar...

Yayın Tarihi: 04.12.2023 08:26
Güncelleme Tarihi: 04.12.2023 08:26

Bronşit hastaları ve kronik öksürüğü olanların çaresi geldi! 5 gün 1 fincan boğazda balgam bırakmıyor

Kış aylarının vazgeçilmezi olan öksürük sorununa, öksürük ilacı kullanmak istemeyenler için doğal çözümler bulunuyor. Kekik, nane, zencefil, tarçın gibi bitkilerden hazırlanan doğal içeceklerin öksürüğü kesmede etkili olduğu belirtiliyor.

Öksürüğe iyi gelen bitki çayları arasında papatya, nane, kekik ve zencefil karışımları öne çıkıyor. Bu bitki çaylarına ek olarak, içeceklere 1 yemek kaşığı bal eklemenin de şifayı artırdığı ifade ediliyor.

Baharatlar arasında ise zerdeçal ve kakule öksürüğe karşı doğal birer destek olabilir. Zerdeçal, yemeklere eklenerek kullanılabilirken, bağışıklığı güçlendiren kakulenin kabukları çay olarak demlenebiliyor, suyla içilebiliyor veya çiğ çiğnenebiliyor.

geçmeyen öksürük için ne yapılabilir

Tarçın da öksürük için önerilen bir baharat olarak karşımıza çıkıyor. Günde iki kez tarçın çubuğunu birkaç damla ballı ılık suyla karıştırarak içmek, öksürüğü hafifletmeye yardımcı olabilir.

Ancak uzmanlar, öksürüğün birkaç haftadan uzun sürmesi durumunda veya yüksek ateş, nefes darlığı ve yoğun balgam gibi belirtiler eşlik ediyorsa bir sağlık profesyoneline başvurmanın önemine vurgu yapıyor. Doğal yöntemlerin yanı sıra, uzman kontrolünde tedavi önemli bir adım olabilir.