DOLAR
34,07 -0,24%
EURO
38,02 -0,1%
ALTIN
2.836,94 -0,36%
BITCOIN
2.146.449,77 0,13%

Çamaşırları kimyasallardan arındırıyor, aydan parlak, sütten beyaz yapıyor!

Çamaşırlarınızı yıkarken kullandığınız deterjan ve yumuşatıcılar, cildinize zarar verebilecek kimyasallar içerir. Ayrıca, beyaz çamaşırlarınız zamanla sararır, grileşir ve parlaklığını kaybeder. Çamaşırlarınızı kimyasallardan arındırmak ve bembeyaz yapmak için, evde hazırlayabileceğiniz doğal yöntemlerden faydalanabilirsiniz. İşte bu noktada imdadınıza çamaşırlarınızı bembeyaz yapacak bir formül yetişiyor! İşte detaylar...

Yayın Tarihi: 03.02.2024 22:29
Güncelleme Tarihi: 03.02.2024 22:29

Çamaşırları kimyasallardan arındırıyor, aydan parlak, sütten beyaz yapıyor!

Çamaşırlarınızı temiz ve mis kokulu tutmak için, deterjan ve yumuşatıcı gibi ürünleri kullanıyorsunuz. Ancak, bu ürünler cildinize temas ettiğinde, alerji, kaşıntı, kızarıklık gibi sorunlara neden olabilir. Çünkü, bu ürünler kalsiyum, magnezyum, fosfat, klor gibi cildinize zararlı kimyasallar içerir. Bu kimyasallar, aynı zamanda çamaşırlarınızın rengini ve dokusunu da bozar. Özellikle beyaz çamaşırlarınız, bu kimyasallar yüzünden sararır, grileşir ve sertleşir. Bu durumun önüne geçmek için, çamaşırlarınızı doğal yöntemlerle yıkayabilirsiniz. O halde çamaşırlardaki lekeleri ne çıkarır? İşte bu yöntemin tüm detayları içeriğimizde...

ÇAMAŞIRLARDA OLUŞAN LEKELER NASIL ÇIKAR?

İşte çamaşırlarınızı kimyasallardan arındıracak ve kar gibi bembeyaz yapacak doğal beyazlatma yöntemleri:

Sirke

Sirke, çamaşırlarınızı beyazlatmak için en etkili doğal malzemelerden biridir. 

sirkeyle çamaşır yıkamak

Sirke, ciltteki renk değişimini azaltan ve cildi aydınlatan asetik asit içerir. Ayrıca, sirke, çamaşırlarınızı yumuşatır, kireçlenmeyi önler, kötü kokuları giderir ve bakterileri öldürür. Çamaşır makinenizin yumuşatıcı bölümüne 1 su bardağı sirke ekleyerek çamaşırlarınızı yıkayabilirsiniz. Çamaşırlarınız makineden çıktığında, sirke kokusu kalmayacaktır.

Karbonat

Karbonat, çamaşırlarınızı beyazlatmak için kullanabileceğiniz bir diğer doğal malzemedir. Karbonat, ciltteki lekeleri gideren ve cildi aydınlatan sodyum bikarbonat içerir. Ayrıca, karbonat, çamaşırlarınızı yumuşatır, kireçlenmeyi önler, kötü kokuları giderir ve bakterileri öldürür. 

karbonatla çamaşır yıkamak

Çamaşır makinenizin deterjan bölümüne 1 yemek kaşığı karbonat ekleyerek çamaşırlarınızı yıkayabilirsiniz. Karbonatı, sirke ile birlikte kullanırsanız, daha etkili bir sonuç alabilirsiniz.

Limon

Limon, çamaşırlarınızı beyazlatmak için harika bir doğal malzemedir. Limon, ciltteki renk değişimini azaltan ve cildi aydınlatan sitrik asit içerir. Ayrıca, limon, çamaşırlarınızı ferahlatır, lekeleri çıkarır ve bakterileri öldürür. 

limonla çamaşır yıkamak

Çamaşır makinenizin deterjan bölümüne yarım limonun suyunu sıkarak çamaşırlarınızı yıkayabilirsiniz. Limonu, sirke veya karbonat ile birlikte kullanırsanız, daha etkili bir sonuç alabilirsiniz .

Hidrojen Peroksit

Hidrojen peroksit, çamaşırlarınızı beyazlatmak için kullanabileceğiniz bir diğer doğal malzemedir. Hidrojen peroksit, ciltteki lekeleri gideren ve cildi aydınlatan oksijenli su içerir. Ayrıca, hidrojen peroksit, çamaşırlarınızı dezenfekte eder, kötü kokuları giderir ve bakterileri öldürür. 

çamaşır yıkamak

Çamaşır makinenizin deterjan bölümüne 1 su bardağı hidrojen peroksit ekleyerek çamaşırlarınızı yıkayabilirsiniz. Hidrojen peroksit, renkli çamaşırlarınızı solmasına neden olabileceği için, sadece beyaz çamaşırlarınızda kullanmalısınız.