DOLAR
34,11 -0,32%
EURO
38,09 -0,13%
ALTIN
2.874,48 -1,69%
BITCOIN
2.134.813,46 0,78%

Ceviz kabuklarını sakın çöpe atmayın! Meğer vücutta mucizeler yaratıyormuş

Cevizin saç sağlığına, hafızayı güçlendirmeye, stresi gidermeye, öksürük ve balgam problemlerine ve sayamayacağımız daha pek çok şeye faydalarını muhtemelen duymuşsunuzdur. Peki cevizi yedikten sonra sizde kabuklarını atıyor musunuz? Atmayın! Meğer vücutta mucizeler yaratıyormuş..

Yayın Tarihi: 08.11.2023 21:28
Güncelleme Tarihi: 08.11.2023 21:28

Ceviz kabuklarını sakın çöpe atmayın! Meğer vücutta mucizeler yaratıyormuş

Ceviz kabuğunun, kabuğun kaynatılmasıyla elde edilen suyun ve içindeki yaprağa benzer iki parçanın mükemmel bir şifa kaynağı olduğunu hiç duymuş muydunuz?Evet ceviz ve cevizlerin İçi ve dışı her yerinde gizli harikalar vardır ve hepsi şifa hazineleridir. Bu kez çeşitli amaçlarla kullanılabilen ceviz kabuğu suyunun kullanılma alanlarını ve etkilerini tanıtacağız.

Hepinizin bildiği gibi ceviz çeşitli faydaları olan bir kuruyemiştir. Ceviz kabukları da benzer şekilde faydalıdır ve Alzheimer hastalığından kalp-damar hastalıklarına kadar birçok hastalığın tedavisidir. Uzmanlar beyin gelişimini iyileştirmek ve gelecekte Alzheimer hastalığına yakalanma riskini önlemek için günde 4-5 ceviz tüketilmesini öneriyor. Önce cevizin başlıca faydalarına bakalım, sonra da içi ve dışının bilinmeyen gizli mucizelerini öğrenelim.

Ceviz kabuklarını sakın çöpe atmayın! Meğer vücutta mucizeler yaratıyormuş

"Cevizin özellikleri ve faydaları"

Protein, diyet lifi ve omega-3 ve omega-6 yağ asitleri açısından zengindir.

Kalsiyum, çinko, magnezyum ve fosforun yanı sıra bakır, selenyum, demir, manganez gibi mineralleri içeren ender kuruyemişlerden biridir.

A, B1, B2, B6 ve C vitaminleri içerir.

Kalp-damar sağlığını korumaya destek olur. G

Güçlü bir antioksidandır.

Yüksek kolesterol seviyelerini düşürür.

Mükemmel bir antidepresan özelliği vardır. Stresle mücadelede önemli rol oynar. Tercihen saç bakımı ve cilt bakımında kullanılır. Saçları güçlendirir, beyazlamayı önler ve kırışık önleyici etkilere sahiptir.

Ceviz suyu mucizesi..

Ceviz kabuklarını sakın çöpe atmayın! Meğer vücutta mucizeler yaratıyormuş

Ceviz Suyu Kürü:

Bir adet cevizi geceden bir bardak suya koyup sabaha kadar orada bırakın. Bu suyu için ve kahvaltı öncesi aç karnına ceviz yiyin. Bu uygulamanın hızlı bir şekilde kilo vermenize, kabızlık sorununu ortadan kaldırmanıza ve iştahınızı bastırmanıza yardımcı olacağını göreceksiniz.

Tartarı önlemek için ceviz suyu kullanın..

Ceviz suyunun kullanılması tartar oluşumunun önlenmesine yardımcı olabilir. 5 cevizin kabuklarını bir bardak suda 15-20 dakika kadar kaynatın. Günde üç kez dişlerinizi bu suyla fırçalayın. Gerekirse kalan suyla da gargara yapabilirsiniz. Bu sayede diş tartarını temizleyebilir veya oluşumunu engelleyebilirsiniz.

Cevizin içine gizlenmiş iki mucize yaprak..

Ceviz kırıldığında ayrılan yaprak benzeri kısımları sakın atmayın. Bu eserler gizli gizemlerle doludur. Görüldüğü üzere her iki yaprak akciğerlere benziyor.

Bu yaprağı nasıl kullanabilirim?

1 bardak suyun içine 1 tutam kadar atın ve 2-3 dakika kaynatılıp için. Öksürük ve balgam semptomlarına karşı oldukça etkilidir. Sorun yaşayan tüm arkadaşlarınıza söyleyin. Çünkü cevizin bu gizli mucizesini çok az kişi biliyor. Mineral ve vitamin açısından zengin, pek çok faydası bulunan ceviz kabukları boşuna yaratılmamıştır.

Ceviz kabuklarını sakın çöpe atmayın! Meğer vücutta mucizeler yaratıyormuş

Ceviz kabuğunun faydaları ve kullanım alanları nelerdir?

Saç, tırnak ve cilt bakımı için mükemmel olan E vitamini içerir. Birçok kozmetik ürününün hammaddesi olarak kullanılır.

Soğuk algınlığına ve öksürüğe karşı etkilidir.

Bağırsak parazitlerini tedavi etmek için kullanılmaktadır.

Ceviz kabuğu şeker hastalarına faydalıdır.

D vitamininin eksikliği için ceviz kabukları tavsiye edilir.

Sivilce sorunlarına ve cilt lekelerine yardımcı olur.

Ceviz kabukları, gri saç sorunu yaşayanlar için gri saçları boyama özelliğine sahiptir. Saç dökülmesini önler. Saçları güçlendirir.

Ceviz kabuğu suyu nasıl kullanılır ve yapılır?

Öksürük ve soğuk algınlığına karşı ceviz kabuğu suyu:

Kabukları kaynar suya atıp 15-20 dakika kaynatın. Bu suyu içmek öksürüğünüzü ve soğuk algınlığınızı tamamen iyileştirecektir.

Diyabet ve D vitamini eksikliği için;

Yaklaşık 15 adet ceviz kabukları kaynar suya atılır, kaynatılır ve içilir.

Saç için;

Kaynayan suya kuru veya ıslak ceviz kabuklarını ekleyip 10 dakika daha pişirin. Elde edilen bu su, saç dökülmesini önler, saçları canlandırır ve kepek sorunu yaşayanlar için kepeği giderir. Ceviz kabuğunun kaynatılmasıyla elde edilen suyla saçlarınızı her gün yıkamak saçlarınızın beyazlamasını önleyecektir.

Yeşil ceviz kabuğu;

Yeşil kabuğun kaynatılmasıyla elde edilen su, saça koyu kahverengi bir renk verir ve daha da parlak görünmesini sağlar.