DOLAR
34,11 -0,3%
EURO
38,1 -0,11%
ALTIN
2.861,46 -1,23%
BITCOIN
2.169.649,08 -0,83%

İştahı bıçak gibi kesip cayır cayır yağ yaktırıyor! Bunu bilmeyen asla kilo veremez

Kilo vermek isteyenler için iştah kesici besi listesinin ortaya çıkması dikkat çekti. İşte iştah kesen besin listesi…

Yayın Tarihi: 08.01.2024 12:30
Güncelleme Tarihi: 08.01.2024 12:30

İştahı bıçak gibi kesip cayır cayır yağ yaktırıyor! Bunu bilmeyen asla kilo veremez

Kilolu olmaktan sıkılanlara güzel haber var! İştahı bastıran besinlerle dolu bir liste ortaya çıktı. Zayıflamayı hedefleyenler için oldukça değerli olabilecek bu yiyecekler, sağlıklı bir beslenme düzeninin temelini oluşturuyor. 

İşte iştah kesen bu yiyeceklerin detaylı listesi...

Elma:

Elmalar, içerdikleri "pektin hormonu" ve çözünür liflerle doygunluk hissi sağlıyor. Aynı zamanda kan şekerini dengeliyor ve enerji seviyelerini artırıyor. Bu nedenle elmalar, kilo kontrolü yapanlar için tercih edilebilir bir meyve.

Bitter Çikolata:

Bitter çikolata, çikolata aşığı olanları cezbetmek için ideal bir iştah kesici. Yüzde 70 kakao içeren bitter çikolata, acı tadı sayesinde çikolata arzusunu kontrol altına alabilir. Ayrıca içerdiği sterik asit, sindirimi yavaşlatarak uzun süre tok kalmanıza yardımcı olur.

kilo vermek

 

Yumurta:

Yapılan araştırmalar, sabah kahvaltısında bir veya iki yumurta tüketmenin, aynı kaloriyi içeren bir simit yemeye göre daha uzun süre tok hissettirdiğini gösteriyor. Yumurta, protein bakımından zengin olmasıyla sindirimi yavaşlatır ve uzun süreli tokluk sağlar.

Acı kırmızı biber:

Acı kırmızı biber, metabolizmayı hızlandırarak ekstra kalori yakılmasına katkı sağlar. Her öğünde biraz acı biber tüketmek, daha fazla kalori yakmanıza yardımcı olabilir.

Yeşil çay:

Yeşil çay, iştahı kontrol altına alır ve glikozun yağ hücrelerine girmesini engelleyerek kan şekerinin düşmesini önler. Düzenli olarak tüketildiğinde açlık hissi azalabilir.

Kilo verme

Kahve:

Kahve, günde bir veya iki fincan içildiğinde metabolizmanın güçlenmesine katkı sağlar. Ancak aşırı tüketimden kaçınılmalıdır ve içine şeker, krema gibi fazla kalori içeren katkılar eklenmemelidir.

Badem:

Badem, antioksidanlar, E vitamini ve magnezyum bakımından zengin bir atıştırmalıktır. Tokluk hissi veren badem, kilo kontrolüne destek olabilir.

Avokado:

Avokado, lif içeriği ve tekli doymamış yağları sayesinde iştah kontrolüne yardımcı olabilir. Belirli miktarlarda tüketildiğinde midenin dolu olduğunu beyne bildirir ve açlık hissini azaltabilir.

Zencefil:

Zencefil, sindirimi hızlandırarak daha fazla enerji almanıza ve açlık hissinin gecikmesine katkı sağlar. Yemeklere eklenen zencefil, kilo verme sürecine destek olabilir.