DOLAR
34,2 -0,32%
EURO
37,08 -0,12%
ALTIN
2.979,44 -0,89%
BITCOIN
2.319.439,16 -1,29%

Kepek, kuruluk, saç dökülmesi yaşayanların kurtarıcısı geldi! Şampuanın içine 3 kaşık döküp sonucu görün

Tuzsuz yemeklerin lezzeti eksik olur. Günlük olarak tükettiğimiz bu mineralin sağlığımız için önemini biliyoruz.

Yayın Tarihi: 08.11.2023 10:58
Güncelleme Tarihi: 08.11.2023 10:58

Kepek, kuruluk, saç dökülmesi yaşayanların kurtarıcısı geldi! Şampuanın içine 3 kaşık döküp sonucu görün

Epsom tuzları, İngiliz tuzu olarak da bilinir ve çeşitli iyileştirici özelliklere sahiptir. Bu tuzlar, duş jellerinde ve pedikürde kullanıldığı gibi bazı kullanım alanlarında etkilidir. İşte epsom tuzunun 7 faydalı kullanım alanı:

Saç Bakımı: Hızlı yağlanan saçlar için, 2-3 yemek kaşığı tuzu şampuanınıza ekleyerek sonuçları gözlemleyebilirsiniz.

Cilt Bakımı: Hindistancevizi yağı ve tuz karışımıyla kendi cilt kremizi hazırlayabilirsiniz. Bu karışımı cildinize uyguladıktan sonra ılık suyla yıkayarak cildinizi nemlendirebilir ve ölü hücreleri temizleyebilirsiniz.

Ayak Bakımı: Ayakta uzun süre durmanız gereken işlerde, epsom tuzu, zeytinyağı ve sıvı el sabunu karışımını kullanarak ayak bakımı yapabilirsiniz. Haftada iki kez uygulandığında ayak sağlığınıza fayda sağlar.

saç

Ağrıları Hafifletir: Epsom tuzu vücudunuzdaki ağrılı bölgelere iyi gelir ve morarmaları hızla azaltabilir.

Sindirimi Hızlandırır: Sindirim sistemi düzgün çalışmadığında sorunlar ortaya çıkabilir. Epsom tuzundaki magnezyum sülfat, sindirim sisteminizin sağlıklı işlemesine yardımcı olabilir.

Baş Ağrısını Giderir: Baş ağrısı yaşadığınızda, epsom tuzunu ağrıyan bölgeye uygulayarak kasları rahatlatabilir ve stresinizi azaltabilirsiniz.

İlk Yardım: Vücudunuzda bir kıymık varsa ve çıkaramıyorsanız, iki yemek kaşığı epsom tuzunu ılık suyla karıştırarak bölgeye uygulayabilirsiniz. Eğer kıymık parmağınıza saplandıysa, karışımda parmağınızı bekletmek kıymığın çıkmasına yardımcı olabilir.

Normal sofra tuzları da %10 oranında magnezyum sülfat içerir ve epsom tuzu gibi bazı kullanım alanlarında etkili olabilirler.