DOLAR
34,03 -0,15%
EURO
37,86 -0,19%
ALTIN
2.800,6 0,03%
BITCOIN
2.108.876,67 -2,81%

Mide ilacı kullananlar dikkat! İç organlarınız tehlike altında

Eğer midenize iyi geldiğini düşünerek bu ilaçları alıyorsanız yandınız! Uzman isim anlattı! Tüm detaylar haberimizde.

Yayın Tarihi: 24.10.2023 22:21
Güncelleme Tarihi: 24.10.2023 22:21

Mide ilacı kullananlar dikkat! İç organlarınız tehlike altında

Mide koruyucu ilaçlar neredeyse bütün iç organlara zarar veriyor! Uzman isim önemli uyarılar yaptı! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

MİDE KORUYUCU İLAÇLARIN ZARARLARI

Mide problemi yaşayan insanlar mide ilaçları alıyor ancak mideye iyi gelen bu ilaçlar birçok hastalığa sebebiyet verebiliyor. Gaziosmanpaşa Hastanesi Dahiliye Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Şeref Kamil Basmacıoğlu mide koruyucuların mide asidi tahrişine bağlı olarak ülser, reflü gibi hastalık tedavisinde kullanılması gerektiğini belirtti. Basmacıoğlu konu ile ilgili şu açıklamaları yaptı; 'Mide koruyucu uzun süre ve yüksek dozda alınabilir. 

mide koruyucu uzun süre kullanımı

Ne amaçla başlanırsa başlansın tedaviden sonra ilaçların azaltılarak bırakılması gerekiyor. Çünkü ani şekilde bırakıldığı zaman tekrarlayabilir. Bir süre ilaç dozu azaltılıp kullanılması gerekir. Uzun süre mide koruyucu kullanılması ince bağırsaklarda bakteri çoğalmasına, bağırsak dengesinin bozulmasına, emilim bozukluğuna bağlı mineral ve vitamin eksikliği ve kemik metabolizması bozulmasıyla kırık yatkınlığına sebep olabiliyor.'