DOLAR
34,15 -0,06%
EURO
38,17 -0,05%
ALTIN
2.924,74 -0,37%
BITCOIN
2.239.921,23 0,32%

Sivilce izlerini silgi gibi siliyor! Akne tedavisinde devrim niteliğinde

Sivilce izlerinizden kurtulmak istiyorsanız bu yöntemleri mutlaka deneyin! Tüm detaylar haberimizde.

Yayın Tarihi: 08.11.2023 00:12
Güncelleme Tarihi: 08.11.2023 00:12

Sivilce izlerini silgi gibi siliyor! Akne tedavisinde devrim niteliğinde

Uzmanlar cilt sağlığına sık sık dikkat çekiyor! Sivilcelerden korunmak için bu yöntemi deneyebilirsiniz! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

SİVİLCE İZLERİNDEN KURTULMA YÖNTEMLERİ

Cilt sağlığını iyileştirmek isteyen kişilere Dr. Serap Kayhan önemli açıklamalar yaptı. Cilt problemleri konusunda destek almak isteyen kişilere önerilerde bulunan Kayhan şu açıklamaları yaptı; 'Akne ter ve yağ bezinin tıkanması sonucunda oluşan bir tür kronik inflamatuar hastalıktır. Tekrarlayabilen bir hastalık. Temel sebebi cilt üstünde yağ bezi salgısının artması, gözenek tıkanması, birçok bakterilerin eklenmesi sonucunda ortaya çıkıyor. Akne ergenlikte yaşanabildiği gibi erişkin dönemlerde de yaşanabiliyor. 

akne tedavisi ile ilgili uzman önerileri

Bu sebeple tedavi edilmesi önem taşıyor. Eğer tedavi edilmezse iz kalabiliyor. İz tedavisi akne tedavisinden daha uzun sürer. Akne skar tedavisinde yapılan bilimsel araştırmalara göre kombinasyon tedavi önerisi yapılıyor. Subzisyon denen ucu knt bir iğne ile bölgenin deri altındaki yapışıklıklar açılabiliyor. Altın iğne, prp, mezoterapi, somon DNA gibi uygulamalar ve skarlarda dolgu uygulaması yapılıyor. 3-5 seansta tamamlanabiliyor. Genel olarak tedavi süreci ayda 1 olarak uygulanıyor. Erken dönemde oluşan akne skarlarında başarı oranı daha yüksek oluyor. Akne skarları sivilce çıkmazsa ve sivilceyle oynanmazsa tekrarlama olmuyor. Akne sivilce tekrarlayan durumdur. Kişinin günlük cilt bakımına dikkat etmesi, sivilce geçse bile idame tedavisi uygulaması yapıyoruz. İdame tedavisine dikkat edilmesi gerekiyor. En önemlisi cilt temizliği. Nemlendirici ve güneş kremi kullanılması gerekiyor.'