Zahter otu kekiğe benzer. Bu bitki Güneydoğu Anadolu bölgesine ait olup şifa kaynağı olarak bilinmektedir. Halk arasında kara kekik olarak da bilinen zahter, salata sosu olarak kullanıldığı gibi çay olarak da tüketilmektedir. Aynı zamanda zeytinyağı ile birlikte kullanılması insan sağlığı açısından da oldukça faydalıdır. Detaylar haberimizde...
MEĞER EN ŞİFALI BİTKİ ZAHTERMİŞ: FAYDASINI DUYAN SOLUĞU AKTARDA ALACAK. ZAHTERİN FAYDALARI NEDİR?
Yüzyıllardır alternatif tıpta çeşitli amaçlarla doğal tedavide kullanılan zahter, sağlığımıza en iyi şifa veren bitkilerden biridir. Daha güçlü ve sağlıklı hissetmek için mutlaka tüketin. İşte kekiğin sağlığımıza olan güçlü etkileri ve nasıl kullanılması gerektiği.
Bitkiler sağlığımız için en güçlü özelliklere sahip doğal şifa kaynaklarıdır. Farklı yörelerde farklı isimlerle anılan zahterin güçlü içerikleri vardır.
Türkiye'de 400'e yakın türü bulunan Zahter, hemen hemen her bölgede yetişmektedir. Zahter doğal tedavilerde çeşitli şekillerde kullanılmaktadır.
Zahterin sağlığınız üzerindeki güçlü etkilerini öğrendikten sonra her gün düzenli olarak içmeyi unutmayacaksınız.
İşte Zahterin sağlığımıza mucizevi faydaları...
ZAHTERİN FAYDALARI
Zahter, Akdeniz mutfağında önemli yer tutan ve sağlık açısından pek çok faydası bulunan aromatik bir bitkidir.
Yaygın olarak kullanılan Zahter çeşitleri arasında kekik, fesleğen, adaçayı ve defne yaprağı bulunur. Zahter sağlığımız açısından en iyi şifalı etkilere sahip bitkilerden biridir.
Zahterin en çok bilinen faydaları arasında: Sindirime yardımcı olur, antioksidanları artırır, bağışıklık sistemini güçlendirir ve iltihabı azaltır.
Zahter sindirim sağlığını destekler, mide ağrısını azaltır ve sindirim sorunlarının giderilmesine yardımcı olur.
Ayrıca kekikte bulunan antioksidanlar vücuttaki serbest radikallerle savaşarak hücre hasarını azaltır ve kronik hastalık riskini azaltır.
Zahter ayrıca karaciğer ve böbrek sağlığını koruyarak vücudu toksinlerden arındırır. Bağışıklık sistemini güçlendiren zahter, soğuk algınlığı, grip ve diğer enfeksiyonlarla mücadelede yardımcı olur. Ayrıca öksürüğe de iyi gelir.
Aynı zamanda kekikteki bileşenlerin antiinflamatuar özelliği vücuttaki inflamasyonu azaltır ve romatizmal ağrıları hafifletir.
Zahter ise sindirime yardımcı olan ve gaz oluşumunu azaltan lif bakımından zengindir. Ayrıca demir, kalsiyum, potasyum, magnezyum ve A, C ve K vitaminleri gibi birçok önemli besin içerir. Bu nedenle zahteri yemeklere eklemek veya çay olarak tüketmek genel sağlık ve canlılık açısından faydalıdır.
ZAHTER ÇAYI NASIL YAPILIR?
1 bardak kaynar suya 1 çay kaşığı zahter ekleyin ve 6 ila 7 dakika demleyin. Süre dolduğunda suyu süzün ve için. Şifa olsun!
LÜTFEN DİKKAT: Bu haber genel bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yan etkiden kaçınmak için almadan önce doktorunuza danışın.