DOLAR
34,16 0,08%
EURO
38,11 0,02%
ALTIN
2.913,97 0,03%
BITCOIN
2.243.296,42 0,27%

Ali Koç’tan yönetim kurulu listesi: Acun Ilıcalı da listedeki isimler arasında

Fenerbahçe’de başkanlık yarışında yeniden yer alan Ali Koç, yeni yönetim kurulu listesini kamuoyu ile paylaştı. Koç’un yeni listesinde yer alan Acun Ilıcalı ise dikkat çeken isimlerden biri oldu.

Yayın Tarihi: 23.05.2024 17:42
Güncelleme Tarihi: 23.05.2024 17:42

Ali Koç’tan yönetim kurulu listesi: Acun Ilıcalı da listedeki isimler arasında

Fenerbahçe başkanlığı için yeniden aday olan Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, adaylık toplantısında bazı açıklamalarda bulundu. Koç, yeni yönetim kurulu listesini de paylaştı. Koç’un açıkladığı listede en dikkat çeken isim ise Acun Ilıcalı oldu. Öte yandan Selahattin Baki, İlker Dinçay, Ömer Okan ve Can Gebetaş gibi isimlerse listede yer almadı.

Yeni aday olan Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’un açıklamalarında öne çıkan başlıklar ise şu şekilde:

“Geçmişten çok şey öğrendik”

“Başarılarımı ve hatalarımızla yüzleştik. Hedeflerimiz amaçladığımız düzeye henüz gelemedi. Bu süreci tümüyle analiz ettik. İlk dönmede bazı yanlışlarımız oldu. Transfer ve hoca tercihlerimiz sorgulanabilir. Biz de geçmişte olanlardan pek çok şey öğrendik. Neler yapılması gerektiğini artık daha iyi biliyoruz”

“Batma noktasındaydı”

“İlk olarak ekonomik duruma baktık. İyi olmadığını biliyorduk ama bu kadar kötüsünü de beklemiyorduk. UEFA’nın 2018’de yayınlamış olduğu raporda, batmaya en yakın kulüp olarak biz gösteriliyorduk. Borçların arttığını söylüyorlar ancak kur üzerinden bakarsa Fenerbahçe’nin borcu yarı yarıya azalmıştır. Batma noktasında olan kulübü ayak kaldırmak için canla başla çalıştık. Hiçbir branşta da rekabetten ödün vermedik. Kulübü şu an için daha yönetilebilir bir hale getirdik. Ekonomik sıkıntıları rağmen takım ve olimpik sporlarda dikkat çeken bir başarı sağladık.”

“Sürekli olarak engellendik”

“Futbolda başarılı bir istikrara sahibiz. Geleceğe de ümitle bakıyoruz. Fenerbahçe hep zirvede olmuştur ama şampiyonluğumuz her zaman engellendi. Aday olmamın asıl sebebi, başlattığımız dönüşümü tamamlamak ve Fenerbahçe’yi hedeflemiş olduğumuz noktaya taşımak. ‘Ali Koç varken Fenerbahçe'yi şampiyon yapmazlar’ söylemi bir teslimiyet ifadesi değil. Bu bir isyan ve mücadelenin dışa vurumudur. Türkiye’de futbola istediği gibi yön vermek isteyenlere bir mesaj vermek istedim. Fenerbahçe sistematik bir şekilde yoğun saldırılara maruz kalmış ve kalmaya devam etmektedir. Amacımız sadece Fenerbahçe’yi değil, bu düzenden rahatsız olan kulüplerle Türk futbolunu daha iyi bir noktayı taşımak.”

“En büyük hedefimiz Fenerbahçe’yi şampiyon yapmak”

“Bizim en büyük hedefimiz Fenerbahçe’yi şampiyon yapmak. Her hastası skandal olan bir lig yaşadık. Bu sezon oldukça güçlü olan takımımıza takviyeler yapacak ve gelecek sezon şampiyonluk yarışını domine edecek bir takım kuracağız. Şampiyonluk sözü vermeme gerek bile kalmayacak”