DOLAR
34,23 0,08%
EURO
37,62 0,18%
ALTIN
2.919,65 -0,07%
BITCOIN
2.129.317,09 0,39%

Aliağa Petkimspor, Bir Başarı Hikayesi Yazıyor

Basketbol Süper Ligi'nde 5. sezonuna giren Aliağa Petkimspor, başarılarına hızlı bir başlangıç yapmayı hedefliyor.

Yayın Tarihi: 05.10.2024 11:47
Güncelleme Tarihi: 05.10.2024 11:47

Aliağa Petkimspor, Bir Başarı Hikayesi Yazıyor

Aliağa Petkimspor, Basketbol Süper Ligi'nde 5. Sezonuna Merhaba Dedi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'nde 5. sezonuna adım atan Aliağa Petkimspor, geçtiğimiz sezon kazandığı ivmeyi sürdürmek için hazırlıklara devam ediyor. Başantrenör Burak Gören, takımının istikrarlı bir yapıya sahip olduğunu belirterek, 'Çok istikrarlı bir yapıya, kendi sahasında kazanan, iyi basketbol oynayan bir takıma kavuştuk' dedi.

Geçen Sezondan Daha İyi Olmayı Hedefliyorlar

Gören, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Basketbol Süper Ligi'nde birçok kaliteli takım ve başantrenör bulunduğunu ifade etti. Geçen sezon özellikle kendi sahalarında elde ettikleri başarılı sonuçlarla dikkat çektiklerini vurgulayan Gören, 'Yeni sezonda ilk hedefimiz geçen sene yaptığımız işlerden geri adım atmamak. Bizim amacımız bu istikrarlı yapıyı sürdürmek' diyerek hedeflerini açıkladı.

Darüşşafaka Lassa ile Zorlu Bir Maç Başlıyor

Takım, Basketbol Şampiyonlar Ligi'ne Darüşşafaka Lassa ile oynayacakları maçla başlayacak. Gören, bu zorlu sezonun kendileri için yeni bir tecrübe olacağını ve haftada iki maç temposuna uyum sağlamanın önemine değindi. 'İki tarafta da başarılı olup kulübümüzü, şehrimizi, Aliağa'yı en iyi şekilde temsil etmek istiyoruz' ifadelerini kullandı.

Geçmiş Performans ve Gelecek Hedefler

Geçen sezonu 7. sırada tamamlayarak ilk kez play-off oynama başarısını gösteren Aliağa Petkimspor, toplamda 122 maçta 46 galibiyet, 76 yenilgi aldı. Bu sezon Avrupa kupalarında mücadele etme fırsatını yakalayan İzmir temsilcisi, Şampiyonlar Ligi elemlerinde başarılı performans sergileyerek 3 maçının tamamını kazandı. Burak Gören, Aliağa Petkimspor ile geçirdiği 2.5 sezonda 83 resmi maçta 40 galibiyet elde etti.