DOLAR
34,25 -0,05%
EURO
37,6 0,07%
ALTIN
2.927,14 -0,25%
BITCOIN
2.158.896,16 -0,7%

Anadolu'ya Hentbol Yatırımı: Mesut Çebi'nin Vizyonu

THF Başkanı Mesut Çebi, hentbolun geleceği için Anadolu'ya odaklanacaklarını ve tesis yatırımlarını artıracaklarını duyurdu.

Yayın Tarihi: 07.10.2024 11:01
Güncelleme Tarihi: 07.10.2024 11:01

Anadolu'ya Hentbol Yatırımı: Mesut Çebi'nin Vizyonu

Anadolu'ya Yatırım Vizyonu

Türkiye Hentbol Federasyonu (THF) Başkanı Mesut Çebi, hentbol sporunun gelişiminin Anadolu'dan geçeceği inancıyla yeni bir strateji benimsedi. Çebi, “Yüksek kalibreli insanları işin içine dahil edip taşrayı güçlendireceğiz. Anadolu irfanı hentbolu kalkındıracak” diyerek hedeflerini açıkladı.

Merkezi Yönetimi Güçlendiriyoruz

Çebi, federasyonun merkezi yönetiminin eksiklerine dikkat çekerek, “Federasyonun merkezi kuvvetli olacak ki taşra yönetimi kuvvetli olsun” dedi. Yeni organizasyon şemasıyla hem merkezi hem de yerel yönetimlerin güçlendirilmesi hedefleniyor.

Okullarla İş Birliği

Çocukların hentbola olan ilgisini artırmak için beden eğitimi öğretmenleri ile iş birliği yapacaklarını belirten Çebi, “Okullardaki beden eğitimi öğretmenlerini hentbol branşıyla alakalı motive etmeye başlayacağız” ifadelerini kullandı.

Sponsorluklar ve Kulüp Görüşmeleri

Çebi, büyük kulüplerle hentbol şubeleri açmak için sponsorluk görüşmeleri yaptıklarını belirtti. “Fenerbahçe ve Galatasaray ile görüşmelerimiz oldu. Projemiz, kulüplerin bu branşa yatırım yapmasını sağlamak” dedi.

İstanbul'da Yeni Tesis Hedefi

Başkan Çebi, İstanbul'da federasyona ait bir salon almayı planladıklarını vurguladı ve “Kurumsal firmaları buradan Ankara’ya maça götürmek zor; burada hentbolu sevdireceğimiz bir tesisin olması önemli” dedi.

2026 Avrupa Şampiyonası Fırsatı

Türkiye'nin 2026 Avrupa Şampiyonası ev sahipliğinin, hentbolu kamuoyuna tanıtmak için önemli bir fırsat olduğunu düşündüğünü belirten Çebi, “Başarının ve kalitenin olduğu yerler ilgi çekmeye başlayınca taraftar kitlesi oluşacaktır” değerlendirmesinde bulundu.