DOLAR
34,24 -0,32%
EURO
37,63 0,79%
ALTIN
2.918,42 -0,17%
BITCOIN
2.102.421,62 -1,1%

Ancelotti, Arda Güler'in Takım İçindeki Rekabetine Dikkat Çekti

Real Madrid Teknik Direktörü Carlo Ancelotti, Arda Güler'in ilk 11'e girmesinin zorluğuna vurgu yaptı.

Yayın Tarihi: 04.10.2024 15:19
Güncelleme Tarihi: 04.10.2024 15:19

Ancelotti, Arda Güler'in Takım İçindeki Rekabetine Dikkat Çekti

Ancelotti, Arda Güler Hakkında Açıklamalarda Bulundu

Real Madrid'in teknik direktörü Carlo Ancelotti, genç futbolcu Arda Güler'in takım içindeki yoğun rekabet nedeniyle fazla süre alamadığını dile getirdi. La Liga'da Villareal ile oynayacakları 9. hafta maçı öncesinde basın toplantısı yapan Ancelotti, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Rekabetin Zorluğu

Ancelotti, Arda'nın ilk 11'e girmesinin kolay olmadığını belirterek, "Arda için ilk 11'de yer bulmak kolay değil, rekabet çok fazla. İki maça ilk 11'de çıktı ve geçen yıla göre daha fazla rol üstleniyor" dedi.

Takımın Performansı ve Yenilgi Üzerine

Real Madrid sezonun ilk yenilgisini UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Lille karşısında aldı. Ancelotti, takımın iyi futbol oynaması gerektiğinin altını çizerek, "Bazen iyi bir sezon başlangıcı sizi yenilmez hissettirir ama bir yenilgi sizi gerçekle yüzleştirir" şeklinde konuştu.

"Olmak istediğimiz yerden uzakta değiliz" diyen Ancelotti, savunma ve top dolaşımı konusundaki endişelerini dile getirdi: "İyi tepki verirseniz, bu yenilgi büyük bir fırsattır. Takım kaybetmek istemedi çünkü oyunun sonunda her şeyini verdi ve biz de sonuna kadar mücadele ettik. Oyuncularımla konuştum; topa sahip olamamanın ve daha hızlı pas atmanın önemini vurguladık. Ayrıca savunma seviyesinde yoğun bir çaba gerekiyor. Doğru yoldayız ve her zamankinden daha güçlüyüz."