DOLAR
34,18 -0,13%
EURO
38,18 0,32%
ALTIN
2.928,82 0,15%
BITCOIN
2.240.373,19 -1,25%

Beşiktaş, Lugano'yu Farklı Geçti: Giovanni van Bronckhorst'un Açıklamaları

Beşiktaş, Lugano'yu 5-1 yenerek Avrupa Ligi gruplarına yükseldi. Van Bronckhorst, takımın performansını değerlendirdi.

Yayın Tarihi: 30.08.2024 00:14
Güncelleme Tarihi: 30.08.2024 00:14

Beşiktaş, Lugano'yu Farklı Geçti: Giovanni van Bronckhorst'un Açıklamaları

Beşiktaş, Lugano'yu 5-1 Geçerek Gruplara Yükseldi

UEFA Avrupa Ligi play-off turu rövanşında Beşiktaş, İsviçre'nin Lugano takımını 5-1 yenerek grup aşamasına adını yazdırdı. Maç sonrası basın toplantısında konuşan Beşiktaş Teknik Direktörü Giovanni van Bronckhorst, skordan dolayı çok mutlu olduğunu belirtti.

"Hedefimizi Başardık"

Karşılaşmanın ardından açıklamalarda bulunan Bronckhorst, "Gruplara kalmak istiyorduk ve bunu başardık. İlk yarıda çok iyi oynadık. İkinci yarıya yavaş başladık ama sonrasında karakterimizi gösterdik," ifadelerini kullandı. Ayrıca, takımlarının savunma performansında geçen haftaya göre büyük bir gelişim kaydettiklerini vurguladı.

Ön Alan Baskısı ve Hedefler

Genç teknik adam, "Ön alan baskısını iyi yapıyoruz ve topu kazandıktan sonra çok tehlikeliyiz. Bunu devam ettirmek için çok çalışmamız lazım," diye konuştu. Sivasspor maçında da başarı hedeflediklerini belirten Van Bronckhorst, takım derinliğinin önemine dikkat çekti.

Transfer Döneminin Önemi

Göreve geldiklerinden beri derinliği olan bir kadro oluşturmayı hedeflediklerini ifade eden Van Bronckhorst, "Transferi yüzde 90-95 bitirdik, fırsatlara da bakıyoruz," dedi. Ayrıca, Avrupa ve ligdeki rekabetin önemini vurguladı.

Türk Finali Hayali

Bir Türk finalinin güzel bir hayal olabileceğini söyleyen Van Bronckhorst, "Fenerbahçe ve Galatasaray'ın da Avrupa'da başarılı olmasını isterdim. Türk futbolu için bu gerçekten önemli," açıklamasında bulundu.

Beşiktaş, grubuna katılmayı başararak bu hedefe ulaştı ve şimdi önündeki maçlara odaklanma zamanı geldi.