DOLAR
34,09 0,02%
EURO
38,04 0,04%
ALTIN
2.874,38 0,03%
BITCOIN
2.151.279,69 -0,43%

Birgül Erken Serbest Dalış Dünya Şampiyonası'na Hazır

Milli sporcu Birgül Erken, Yunanistan'da düzenlenecek Dünya Şampiyonası'nda rekor hedefliyor.

Yayın Tarihi: 06.09.2024 17:10
Güncelleme Tarihi: 06.09.2024 17:15

Birgül Erken Serbest Dalış Dünya Şampiyonası'na Hazır

Birgül Erken Dünya Şampiyonası İçin Hazırlanıyor

Serbest dalış rekortmeni Birgül Erken, Yunanistan'da yapılacak olan 8. Serbest Dalış Dünya Şampiyonasına odaklanmış durumda ve etkinlikte rekor kırmayı planlıyor.

Üç Altın Madalya Kazandı

Erken, geçtiğimiz hafta Kaş'ta düzenlenen Serbest Dalış Açıksu Türkiye Şampiyonasında 3 altın madalya elde etti. Bu başarısı üzerine Kaş Belediye Başkanvekili Şükrü Koçak’ı makamında ziyaret ederek teşekkür etti.

Yıldız İsim Yunanistan’da Rekor Peşinde

Bu yıl dünya şampiyonasının Yunanistan’ın Kalamata şehrinde 2 Ekim'de yapılacağını belirten Erken, "Bu şampiyonada rekor kırmayı hedefliyorum," dedi.

Kaş'ın Tanıtımı İçin Elinden Geleni Yapacak

Türkiye Sualtı Sporları Federasyonunun bu alandaki başarılarına da değinen Erken, Dünya Şampiyonası'nın tekrar Kaş'ta gerçekleştirilmesi için destek istediklerini ifade etti. "Kaş dünya çapında popüler bir serbest dalış noktası haline geldi. Bu bağlamda Kaş'ın tanıtımını yapmaya gönüllüyüz," diye ekledi.

Koçak, Sporun Desteklenmesi Gerektiğini Vurguladı

Başkanvekili Koçak ise, sportif etkinliklerin Kaş'ın tanıtımına katkısının büyük olduğunu vurgulayarak, "Kaş, denizi ve doğasıyla sportif faaliyetlere ev sahipliği yapmaya devam edecek. Tüm sporcularımızı kutluyor, milli sporcumuz Birgül Erken'e teşekkür ediyorum," açıklamasında bulundu.

Erken’in önceki başarıları

Birgül Erken, geçtiğimiz hafta sonu Antalya'nın Kaş ilçesinde gerçekleştirilen şampiyonada, master kadın kategorisinde üç ayrı Türkiye rekoru kırarak, milli takım seçmelerinde en yüksek puanlamayı elde etti.

Serbest dalış rekortmeni milli sporcu Birgül Erken (sağda), Kaş Belediye Başkanvekili Şükrü...

Serbest dalış rekortmeni milli sporcu Birgül Erken (sağda), Kaş Belediye Başkanvekili Şükrü Koçak'ı (solda) makamında ziyaret etti.