DOLAR
34,17 0,06%
EURO
37,86 0,04%
ALTIN
2.922,59 0,14%
BITCOIN
2.085.394,1 -0,33%

Eray Yazgan'dan Tarafsız Hakem Heyeti Çağrısı

Galatasaray Genel Sekreteri Eray Yazgan, hakem kararlarının tarafsız bir heyet tarafından incelenmesini talep etti.

Yayın Tarihi: 01.10.2024 23:06
Güncelleme Tarihi: 01.10.2024 23:06

Eray Yazgan'dan Tarafsız Hakem Heyeti Çağrısı

Galatasaray Kulübü’nden Hakem Çağrısı

Galatasaray Kulübü Genel Sekreteri Eray Yazgan, Trendyol Süper Lig'de bu sezon yapılan maçlar da dahil olmak üzere son iki yıldaki hakem kararlarının tarafsız bir hakem heyeti tarafından gözden geçirilmesi gerektiği çağrısında bulundu. Yazgan, bu incelemenin yanı sıra, hakem kararlarından kimin ne kadar fayda gördüğünün de açıklanmasını talep etti.

İtidal Çağrıları Yeterli Olmuyor

Yazgan, sarı-kırmızılı kulübün resmi internet sitesinde yaptığı açıklamada, "Biz sürekli itidal çağrıları yaparak sesimizi yükseltmedikçe, adalet değil ayrıcalık peşinde koşanların saklandıkları yerlerden yine ortaya çıktığını görüyoruz" ifadelerinde bulundu.

PFDK'ye Sevk Kararlarını Değerlendirdi

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK)'ye sevk edilen Okan Buruk ve Michy Batshuayi gibi isimlerin durumunu ele alan Yazgan, şu değerlendirmelerde bulundu: "Bu algı oyunlarının yeni oyuncuları, oyunlarının ilk sahnesinde tüm hünerlerini sergiliyorlar. Diğer yandan, Mert Hakan Yandaş'ın disipline sevk edilmeyişinin izahı yoktur."

Fenerbahçe Yöneticilerine Sert Yanıt

Acun Ilıcalı gibi isimlerin açıklamalarına yanıt veren Yazgan, penaltı kararları ile ilgili eleştirilerde bulunarak, "Aleyhimize verilen 4 penaltı var, buna rağmen rakip takımın aleyhine hiç penaltı verilmemesi dikkate değer. Fenerbahçe'nin lehine olan hakem olaylarını unutmadınız mı?" diye sordu.

Sonuç ve Vizyon

Yazgan, son iki yıl içinde verilen hakem kararlarının tarafsız bir heyet tarafından incelenmesi isteğinin devam ettiğini belirtti. "Biz şampiyon olacağız. İmitasyon değil, alın teri ile kazanılan beşinci yıldızı gururla takacağız" diyerek, Galatasaray camiasının kararlılığını vurguladı.