DOLAR
34,24 -0,34%
EURO
37,8 0,28%
ALTIN
2.923,09 -0,33%
BITCOIN
2.082.716,82 -0,15%

Fenerbahçe'nin Twente Maçında Dikkat Çeken Detaylar

Fenerbahçe, Twente ile oynadığı karşılaşmada değişiklikler ve eksiklerle sahadaydı. İşte detaylar.

Yayın Tarihi: 03.10.2024 22:05
Güncelleme Tarihi: 03.10.2024 22:05

Fenerbahçe'nin Twente Maçında Dikkat Çeken Detaylar

Fenerbahçe'nin Twente ile Oynadığı Maçta Öne Çıkan Detaylar

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi'nin ikinci haftasında Hollanda'nın Twente takımıyla karşılaştı. Teknik direktör Jose Mourinho, son oynadıkları Antalyaspor maçına göre, kadrosunda 1'i zorunlu olmak üzere toplamda 4 değişiklik yaptı.

Değişikliklerin Sebepleri

Mourinho, Twente karşısında ilk 11'inde önemli değişiklikler yaptı. Çağlar Söyüncü sakatlığı nedeniyle kadroda yer alamazken, İsmail Yüksek, Allan Saint-Maximin ve Edin Dzeko yedek soyunmaya seçildi.

Yeni İlk 11

Mourinho'nun Twente karşısındaki başlangıç kadrosu ise şu şekilde oluştu: Kaleci Dominik Livakovic, savunmada Mert Müldür, Rodrigo Becao, Alexander Djiku ve Jayden Oosterwolde yer aldı. Orta sahada Sofyan Amrabat ve Fred Rodrigues ikilisi, hücumda ise Dusan Tadic, İrfan Can Kahveci, Serbastian Szymanski ile Youssef En-Nesyri görev aldı.

Defansif Değişiklikler

Fenerbahçe teknik ekibi, stoper bölgesinde Rodrigo Becao ve Alexander Djiku ikilisini ilk kez birlikte sahaya sürdü. Bu iki oyuncu, daha önce sezon boyunca birlikte forma giymemişti.

Eski Pozisyonuna Döndü

Takım kaptanı Dusan Tadic, Twente karşısında eski sol açık pozisyonunda görev aldı. Geçtiğimiz sezonda sağ kanatta oynamasına rağmen, Mourinho onu tekrar eski mevkisine döndürdü.

Maçta Eksik İsimler

Fenerbahçe, Twente mücadelesinde 3 oyuncusundan yararlanamadı. Bright Osayi-Samuel cezası nedeniyle, Çağlar Söyüncü ve İrfan Can Eğribayat ise sakatlıklarından dolayı kadroda yer almadı.

Taraftar Desteği

Fenerbahçeli taraftarlar, Twente karşısında takımlarını yalnız bırakmadı. Stadyumdaki ayrılan bölüm tamamen dolarken, Twente taraftarları arasında zaman zaman Fenerbahçe bayrakları görüldü.

Kaptanlık Pazubendi

Dusan Tadic, eski takımı Twente karşısında sahaya kaptan olarak çıktı. Edin Dzeko'nun yedek başlamasıyla birlikte önemli bir sorumluluk üstlendi.