DOLAR
34,24 -0,35%
EURO
37,59 0,83%
ALTIN
2.918,62 -0,18%
BITCOIN
2.124.243,05 -2,15%

FIFA'nın İsrail'in Futboldan Men Başvurusu Ertelendi

FIFA, Filistin'in İsrail'in futboldan men edilmesi talebini bir kez daha erteledi. Cibril er-Rucub, tehdit edildiklerini açıkladı.

Yayın Tarihi: 04.10.2024 18:51
Güncelleme Tarihi: 04.10.2024 18:51

FIFA'nın İsrail'in Futboldan Men Başvurusu Ertelendi

FIFA’dan İsrail’in Futboldan Men Başvurusu İçin Erteleme

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA), Gazze'deki devam eden çatışmalar ve insan hakları ihlalleri karşısında, İsrail’in uluslararası futboldan men edilmesine yönelik yapılan başvuruyu değerlendirmekte bir kez daha gecikti. Temmuz ayındaki olağanüstü konsey toplantısında bu konuyu gündeme alacaklarına dair söz veren FIFA, kararını 31 Ağustos'taki FIFA Konseyi toplantısına erteledi.

Filistin Futbol Federasyonu'ndan Beklentiler

Filistin Futbol Federasyonu (PFA), FIFA'ya yaptığı başvuruda, İsrail’in uluslararası futboldan men edilmesi için bağımsız bir hukuki değerlendirme almayı ve 3 Ekim'de bekledikleri bir karar açıklamıştı. Önceki toplantıda ise FIFA Konseyi, İsrail’e yönelik herhangi bir yaptırım kararı alamadı.

Disiplin Soruşturması Başlatıldı

FIFA’nın disiplin komitesi, PFA tarafından sunulan ayrımcılık suçlamalarını incelemek üzere soruşturma başlattı. Bu bağlamda, Filistin topraklarında olduğu iddia edilen İsrail futbol takımlarının, kendi ligleriyle ilgili katılımlarının da soruşturulacağı belirtiliyor.

Cibril er-Rucub’un Açıklamaları

PFA, geçtiğimiz nisan ayında FIFA'ya yaptığı resmi başvuruda, 7 Ekim tarihinden bu yana devam eden saldırıların yarattığı insan hakları ihlalleri ve İsrail liginde meydana gelen ayrımcılıklar nedeniyle, İsrail Futbol Federasyonu'nun üyeliğinin sona erdirilmesini talep etmişti. Filistin Gençlik ve Spor Yüksek Konseyi Başkanı Cibril er-Rucub, Mayıs ayında yaptığı bir açıklamada, PFA'nın FIFA'ya yaptığı başvuruyu geri çekmeleri için İsrailli yetkililer tarafından tehdit edildiklerini duyurdu.

FIFA Başkanı Gianni Infantino’nun Açıklamaları

FIFA Başkanı Gianni Infantino, "Bölgede devam eden şiddet, 74. FIFA Kongresi’nde de ifade edildiği gibi, barış ihtiyacımız olduğunu gösteriyor. Şu anda meydana gelen olaylar karşısında derin bir şekilde şaşkın ve acı çekenlerin yanında olduğumuzu belirtmek istiyoruz. Tüm tarafları bölgede barışı yeniden tesis etmeye davet ediyoruz," şeklinde konuştu.

Tüm bu gelişmeler, futbolun ve sporun barışa katkı sağlayabilecek bir iletişim aracı olmasının önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.