DOLAR
34,1 0,39%
EURO
37,71 0,34%
ALTIN
2.914,48 0,36%
BITCOIN
2.077.198,98 0,04%

Galatasaray, RFS ile Karşılaştı: Maç Notları

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi'nde RFS ile karşılaştı. Okan Buruk 6 değişiklikle sahaya çıktı. İşte maçın detayları.

Yayın Tarihi: 03.10.2024 19:51
Güncelleme Tarihi: 03.10.2024 19:51

Galatasaray, RFS ile Karşılaştı: Maç Notları

RFS-Galatasaray Karşılaşmasının Detayları

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi'nin ikinci haftasında Letonya'nın RFS takımıyla karşılaşmak üzere başkent Riga'ya gitti. Maç öncesi, teknik direktör Okan Buruk, son oynanan Kasımpaşa maçından sonra kadroda önemli değişiklikler yaptı.

Okan Buruk’un Tercihleri

Okan Buruk, RFS müsabakasında Zorunlu 3 değişiklik ile birlikte toplam 6 oyuncu değiştirerek sahaya çıktı. Galatasaray, Daugava Stadı'nda oynanan karşılaşmaya Günay Güvenç, Kaan Ayhan, Davinson Sanchez, Abdülkerim Bardakcı, Ismail Jakobs, Lucas Torreira, Gabriel Sara, Barış Alper Yılmaz, Dries Mertens, Yunus Akgün ve Mauro Icardi ile başladı.

Yedek Kulübesi

Galatasaray'ın yedek kulübesinde ise Batuhan Şen, Atakan Ordu, Kerem Demirbay, Berkan Kutlu, Elias Jelert, Victor Nelsson, Yusuf Demir, Michy Batshuayi, Halim Yükseloğlu, Berat Luş, Efe Akşam ve Metehan Baltacı yer aldı.

Daugava Stadı'nda Atmosfer ve Taraftarlar

Daugava Stadı'nın yapısı maç atmosferini olumsuz etkiledi. 2000 kişilik kapasiteye sahip LNK Spor Parkı'nın uluslararası standartları karşılamaması nedeniyle Galatasaray maçı, Daugava Stadı'na alındı. Ancak, stat daha çok bir atletizm tesisi görünümündeydi. Zeminin kalitesi iyi olsa da, tribünlerin yeşil zeminle olan uzaklığı ve ağaçların varlığı, iyi bir atmosferin oluşmasını engelledi.

Türk Taraftarlar Riga'da

Sarı-kırmızılı taraftarlar, Letonya'da ev sahibi gibi takımlarını destekleyerek stadyumu doldurdu. Yaklaşık 4 bin seyircinin bulunduğu tribünlerde, Türk taraftarların sayısı dikkat çekiciydi. Letonya'da futbol, buz hokeyi ve basketbolun ardından üçüncü popüler branş olmasına rağmen, Galatasaray'ı desteklemek için gelen Türk taraftarlar ev sahibi takımın taraftarlarının bulunduğu alandan bile bilet alarak maçı izlediler.