DOLAR
34,22 -0,05%
EURO
37,91 0,04%
ALTIN
2.918,62 0,27%
BITCOIN
2.109.584,36 -1,35%

Kenan Sofuoğlu Trafikteki Heyecanı Yeniden Canlandırıyor

Sofuoğlu, 2025'te Superbike yarışlarının İstanbul Park'ta yapılabileceğini belirtti.

Yayın Tarihi: 01.10.2024 11:04
Güncelleme Tarihi: 01.10.2024 11:04

Kenan Sofuoğlu Trafikteki Heyecanı Yeniden Canlandırıyor

Kenan Sofuoğlu'ndan Superbike Açıklaması

Türkiye Motosiklet Federasyonu Milli Takımlar Kaptanı Kenan Sofuoğlu, Superbike Dünya Şampiyonası'nın 2025 yılında İstanbul Park'ta gerçekleşme ihtimaline ilişkin önemli bilgiler paylaştı. Sofuoğlu, AA muhabirine; "Pist hazır ve herkes Türkiye'nin 2025 yılı takviminde yer almasını bekliyor." dedi.

Destek ve Çalışmalar Devam Ediyor

Sofuoğlu, yeterli sponsor desteğinin sağlanması durumunda Superbike’ın yıllar sonra yeniden Türkiye’ye geleceğini ve İstanbul Park için yoğun bir çalışma yürütüldüğünü ifade etti. "Süperbike'a ev sahipliği yapmak istiyoruz, ancak gerekli bütçeler üzerinde çalışmalar yapmamız gerekiyor." diye ekledi.

Toprak Razgatlıoğlu'nun Şampiyonluk İhtimali

Şampiyon motosikletçi Toprak Razgatlıoğlu hakkında da değerlendirmelerde bulunan Sofuoğlu, "Toprak, önünde iki yarış almasına rağmen lider konumda. Eğer bir aksilik yaşamazsak 2024'te dünya şampiyonu olacak" dedi.

Bahattin Sofuoğlu ve Gelecek Yıl için Planlar

Bahattin Sofuoğlu’nun önümüzdeki yıl Yamaha markası ile yarışacağını belirten Kenan Sofuoğlu, "Bahattin'in parlama dönemine gireceğini ve Can ile birlikte podyumda boy gösterdiğini göreceğiz." şeklinde konuştu.

TMF'deki Değişimler ve Beklentiler

Sofuoğlu, kısa zaman önce kaybettikleri TMF Başkanı Bekir Yunus Uçar ile ilgili duygularını dile getirirken, federasyondaki derin değişimlere dair şu ifadeleri kullandı: "Federasyon konusunda pek bilgim yok. Ancak iyi bir federasyona sahibiz ve doğru kişilerin yöneteceğine inanıyorum."

Zayn'ın Gelecek Hedefleri

Son olarak oğlu Zayn ile ilgili de konuşan Kenan Sofuoğlu, asıl hedefinin Zayn’ın Türkiye'yi temsil eden bir sporcu olmasını sağlamak olduğunu belirtti. "Zayn, 5 yaşında Türkiye Şampiyonu olmaya çok yakın ve hedefimiz onu gelecekte Formula 1 gibi büyük organizasyonlarla tanıştırmak." dedi.

Sofuoğlu, sosyal medya üzerinden oğlu Zayn’ın popülaritesini artırmayı amaçladığını ve uluslararası yarışlara katılma planlarının bulunduğunu aktararak, "Öncelikle İngiltere'de karting yarışacak ve ardından İtalya gibi birçok Avrupa ülkesine de açılacağız." ifadelerini kullandı.