DOLAR
34,12 -0,08%
EURO
38,11 0,22%
ALTIN
2.914,66 0,08%
BITCOIN
2.177.701,81 0,58%

Okan Buruk'tan Çarpıcı Açıklamalar: Süper Kupa Yenilgisi Üzerine Düşünceler

Okan Buruk, Turkcell Süper Kupa mağlubiyetini değerlendirdi, Galatasaray'ın hedeflerini ve yapılan hataları açıkladı.

Yayın Tarihi: 04.08.2024 00:27
Güncelleme Tarihi: 04.08.2024 00:27

Okan Buruk'tan Çarpıcı Açıklamalar: Süper Kupa Yenilgisi Üzerine Düşünceler

Okan Buruk'tan Mağlubiyet Sonrası Açıklamalar

Turkcell Süper Kupa'da Beşiktaş'a karşı alınan 5-0'lık mağlubiyetin ardından Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, maçın sorumluluğunu üstlendi. Buruk, "Bu takımı hazırlayan ve ilk 11'i çıkaran benim. Bu mağlubiyette birinci sorumlu benim," diyerek sözlerine başladı.

"Başımızı Kaldırmalıyız"

Bireysel hatalarda yaşanan erken gelen gollere dikkat çeken Buruk, "İyi bir takımla karşılaşacağımızı biliyorduk ancak beklentimiz kupayı kazanmaktı. Çok sayıda pozisyon bulmamıza rağmen ofsayt nedeniyle geçerli olmayan iki gol attık. Beraberliği yakalayabilseydik, oyun daha iyi olabilirdi," ifadelerini kullandı.

Süper Lig Hedefleri

Buruk, Trendyol Süper Lig'de şampiyonluğun en büyük adayı olduklarını vurgulayarak, "Galatasaray formasıyla böyle bir mağlubiyet almak utandırıcı. Ancak başımızı kaldırıp bir sonraki maça hazırlanmalıyız. Başarılı olmak için hep birlikte çalışmalıyız," dedi.

Beşiktaş'ı Tebrik Etti

Okan Buruk, zaferlerinden ötürü Beşiktaş'ı da tebrik ederek, "Onlar bu galibiyeti hak etti. Türk futbolunda olumlu bir atmosferin yaşanması açısından bu çok önemli," şeklinde konuştu.

Sonuç ve Gelecek Hedefler

Buruk, oyuncu grubu ve taraftarına güvendiğini, olumsuz durumdan ders çıkaracaklarını belirtti. "Bu mağlubiyet, sezon öncesi bir uyarı niteliğinde. Bunun erken olması sevindirici. Bize ders olmalı," dedi.

Stad Hakkındaki Düşünceleri

Atatürk Olimpiyat Stadı'na yönelik olumsuz görüş bildiren Buruk, "Bu stat futbol oynamak için uygun değil, atletizm için kullanılmalı,” dedi.

Son olarak, maçın gidişatı ve dizilim değişiklikleri hakkında bilgi veren Buruk, iletişim sorunlarına dikkat çekerek, "Stoperimiz eksilince yeni dizilişi aktarmaya çalıştım, ancak bazı oyuncular bu durumu yanlış anladı," dedi.