DOLAR
34,27 -0,09%
EURO
37,65 -0,09%
ALTIN
2.915,82 0,13%
BITCOIN
2.190.131,45 -2,11%

ASELSAN, Adana TEKNOFEST'te Milli Teknolojileri Tanıtacak

ASELSAN, Adana'da düzenlenecek TEKNOFEST'te güvenli iletişim ve milli teknolojilerini sergileyecek.

Yayın Tarihi: 30.09.2024 11:42
Güncelleme Tarihi: 30.09.2024 11:42

ASELSAN, Adana TEKNOFEST'te Milli Teknolojileri Tanıtacak

ASELSAN, Adana'da TEKNOFEST'te Milli Teknolojilere İmza Atacak

ASELSAN, bu yıl 2-6 Ekim tarihleri arasında Adana’da düzenlenecek olan TEKNOFEST’te, ülkemizin dışa bağımlılığını azaltan ve iletişim güvenliğini artıran milli teknolojilerini sergileyecek.

80'den Fazla Ürün ve Sistem Tanıtılacak

ASELSAN, dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST'te güvenli iletişimi sağlayan çözümlerin yanı sıra, aviyonik, elektro-optik, radar ve elektronik harp alanlarında 80'den fazla ürününü ziyaretçilerin beğenisine sunacak.

Yeni Nesil Haberleşme Sistemleri

Festival alanında, cep telefonu ve telsizin birleşimi olan 3810 Hibrit El Terminali, Jandarma için üretilen 3700 Yeni Nesil Telsiz, ve ARTcom 5433 EHKET Taktik El Telsizi gibi haberleşme çözümleri sergilenecek.

Geleceğe Yolculuk Projesi

ASELSAN, aynı zamanda çocuklar için Tekno Macera standını kurarak, gençlerin teknolojiye olan ilgisini artırmayı hedefliyor. Çocuklar, deniz altındaki yaşamı inceleme ve kodlama gibi aktivitelerle keyifli zaman geçirecekler.

Yarışmalar ve Destekler

ASELSAN, Antalya’da düzenlenen Ulaşımda Yapay Zeka ve Hava Savunma Sistemleri Yarışması ile diğer yarışmalara destek vererek, gençlerin milli teknoloji geliştirme hevesini artırmayı amaçlıyor.

TEKNOFEST’in Önemi

ASELSAN Genel Müdürü Ahmet Akyol, TEKNOFEST'in Türkiye’nin geleceğinde söz sahibi olan gençlerin hayallerini gerçeğe dönüştürdüğünü ifade ederek, bu etkinliklerin milli teknoloji hamlesine katkı sağladığını vurguladı.

ASELSAN ile Geleceği Şekillendirme

Akyol, haberleşme altyapılarının güvenliğini sağlamak için milli çözümler geliştirdiklerini belirterek, ASELSAN'ın 1975 yılından beri sürdürdüğü haberleşme sistemleri yolculuğunun ülkemizi dünyada zirveye taşıdığına dikkat çekti. "TEKNOFEST ruhunun gençlerimizin ufkunu genişletmesi için büyük bir fırsat olduğuna inanıyoruz" dedi.