DOLAR
34,11 -0,31%
EURO
38,12 -0,21%
ALTIN
2.875,89 -1,74%
BITCOIN
2.145.063,05 0,3%

Bu hatalar telefonunuzun bataryasını bitiriyor! Yeni telefon almak istemeyen bunlardan uzak dursun

Bu hatalar telefon bataryasını resmen öldürüyor! Tüm detaylar haberimizde.

Yayın Tarihi: 09.11.2023 18:54
Güncelleme Tarihi: 09.11.2023 18:54

Bu hatalar telefonunuzun bataryasını bitiriyor! Yeni telefon almak istemeyen bunlardan uzak dursun

Telefonunuzun çabuk bozulmasını istemiyorsanız bu hataları yapmayın! Bataryayı tamamen bitiriyor! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

TELEFON BATARYASINI ÖLDÜREN HATALAR

Akıllı telefonların pil ömrünü kötü etkilememek için şarjın yüzde 0'a düşmemesi gerekiyor. Akıllı telefonları şarj etmek için şarj düzeyinin yüzde 35 seviyelerinde olması öneriliyor. Yeni nesil akıllı telefonların pil ömürleri her şarj döngüsünde azalmaya başlıyor. Şarj döngüsü pilin yüzde 0'dan yüzde 100 seviyesine çıkması olarak biliniyor. Telefon şarjının yüzde 35 ile yüzde 85 seviyelerinde olması öneriliyor. Aynı zamanda telefon için yanlış şarj aleti de kötü etkiliyor. Yanlış şarj aletleri telefonlara daha fazla elektrik verebiliyor bu sebeple bataryayı kısa sürede bitiriyor. Orijinal bir şarj aleti kullanmak her zaman daha iyisi olarak öneriliyor.

telefon pil ömrünü etkileyen hatalar

 Akıllı telefonlarla şarjda takılıyken oynanmaması öneriliyor. Batarya ısındıkça ömrü kısalıyor. Bu sebeple batarya ömrü kısalıyor. Telefonu gün boyunda şarjda tutmak pil kapasitesinin azalmasına sebep olabiliyor. Bu sebeple şarj dolduktan sonra şarjdan çıkarmak gerekiyor. Telefonun orijinal ya da sertifikalı şarj aletini kullanmak pil ömrünü etkiliyor. Yanlış ve sahte şarj aletleri telefonun pil ömrüne zarar veriyor. Telefonu şarj etmediğiniz sürelerde şarj aletini prizden çekerek enerji tasarrufu da yapabilirsiniz. Telefonun parlaklık seviyesi de pil ömrünü etkiliyor. Yüksek parlaklık seviyesi daha fazla güç tüketimi yapıyor. Telefon arka planında çalışan uygulamalar da pil ömrünü azaltıyor. GPS, Bluetooth, Wi-Fi gibi özelliklerin de kullanılmadığı zaman kapalı tutulması öneriliyor. Telefonda birden fazla uygulama açık olduğu zaman yoğun işlemci kullanılıyor ve pil ömrü azalmaya başlıyor. Eski ve yıpranmış pil ömrü olumsuz etkileniyor. Bu sebeple pil eskimeye başladığı zaman pilin değiştirilmesi öneriliyor.